Arrel de la web > Campanyes > Defensa de les Platges > Echinophora spinosa (Equinófora o fenoll marí)

Defensa de la natura de la platja d’Almenara

Echinophora spinosa (Equinófora o fenoll marí)

La Echinófora spinosa és una de les plantes més comuns de la nostra platja, encara que és una espècie en regressió a tota la Mediterrània, com la resta de les plantes que comparteixen el castigat hàbitat marítim. Serveix per a estabilitzar la platja i té valor medicinal i culinari

dimarts 21 de setembre de 2004, per  AE-Agró La Plana

HÀBITAT

Dunes i platges de sorra de la Mediterrània, particularment on arriben les esquitxades de la mar.

DESCRIPCIÓ

Planta herbàcia de la família de les umbel•líferes, d’un color verd blancusc i que alcança entre 20 i 50cm d’alçària. Tija grosa, ramificada a la part superior. Fulles llargues, acabades amb una espina, cada folíol amb tres lóbuls espinosos. Les flors són blanques i molt xicotetes, formant vàries umbel.les, amb flors hermafrodites al mig i masculines a la perifèria.

CARACTERÍSTIQUES

Floreix de juny a setembre. Està recuberta d’una cutícula grossa que li permet resistir a la sequera i a la sal. Serveix per a estabilitzar les platges i dunes.

Les arrels, comestibles i molt aromàtiques, s’utilitzen com a remei per a les malalties del fetge i dels rinyons. Les seues fulles tendres es poden envinagrar, sent un excel•lent aperitiu.

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles