Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Fundación Biodiversidad > Custòdia del Territori en llocs estratègics de la Marjal d’Almenara > INAUGURACIÓ DE L´ HORT DE LES TORTUGUES A LA MARJAL D´ALMENARA

INAUGURACIÓ DE L´ HORT DE LES TORTUGUES A LA MARJAL D´ALMENARA

Convidem a tota la població a la plantació i adequació de l´hort de les tortugues

dissabte 19 de desembre de 2009, per  Juan Ruiz

Arribem a la fi del projecte “Custòdia del territori en punts estratègics del LIC Marjal d´Almenara”. Com bé sabeu ha segut un projecte finaciat per la Fundación Biodiversidad que ha constat de diverses accions als nostres espais custodiats. Per això en primer terme volem agrair als propietaris que han prestat els seus terrenys per a fer una restauració natural dels mateixos, la seua confiança en la nostra associació.

Començàrem el projecte a l´Ullal de Quartons, el qual us convidem a visitar, sobretot els que participareu a l´anterior plantació, per a què disfruteu al vore com han crescut el oms que plantareu. A més, hem netejat l´hort, posat passarel•les i preparat per a fer visites guiades i que vinguen a viure tots els amfibis que càpiguen.

Pel que fa a l´educació i difusió presentarem una exposició fotogràfica que tindreu ocasió de tornar a vore a Almenara a primers de febrer, hem editat un fullet divulgatiu, i renovat el panell de l´entrada dels Estanys.

Darrerament hem fet treballs més grossos. Hem transformat un hort de tarongers, a tocar de l´Estany, en un ullal que pretén ser una trampa per a la tortuga de florida, espècie invasora que està desplaçant a la nostra tortuga de marjal. Esta actuació, amb la col•laboració del treball de les brigades de la Conselleria, ens ajudarà a controlar l´excessiva població. Així tindrem L´hort de les tortugues.

Per últim, una ampliació de la sèquia als terrenys on finalitza el sender dels Estanys permetrà una millor circulació de l´aigua i la seua comunicaciço amb els Estanys.

Però, com sempre, volem fer-vos partícips a tots vosaltres en un projecte que és per a tots/es. L´hort de les tortugues no quedarà finalitzat fins que no acudiu tots vosaltres a fer la plantació i a posar la vostra il•lusió.

Així, us convidem el dissabte 19 de desembre a participar activament de la inauguració de l´hort de les tortugues. Les dades són les següents:

DISSABTE 19 de DESEMBRE A LES 10h ALS ESTANYS D´ALMENARA.

- plantació i adequació de l´espai

- visita guiada pels espais custodiats per Acció Ecologista-Agró i explicació del projecte

Posarem un autobús que eixirà del Port de Sagunt a les 9.30.

Les places són limitades, així que qui vulga reservar plaça que es fique en contacte amb nosaltres a962690854 o agromorvedre@ono.com, fins al dijous dia 17 de desembre.

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?