Arrel de la web > Comissions > Residus > L’abocador d’Algímia d’Alfara a debat

Conferència de Miquel Aguilar, AE-Agró Camp de Morvedre

L’abocador d’Algímia d’Alfara a debat

La ponència exigeix “la recollida selectiva domiciliària de la matèria orgànica”

divendres 11 de juny de 2010, per  AE-Agró

Miquel Aguilar, responsable d’AE-Agró Camp de Morvedre en matèria de gestió de residus sòlids urbans (RSU), va participar el dijous 3 juny a Sagunt al cicle monogràfic de conferències “Què fem amb el fem?”, organitzat pel Grup d’Estudis Mediambientals “Salvador Vilalta”. El tema estrela de la ponència va ser el futur abocador d’Algímia d’Alfara.

Miquel Aguilar, amb la seua ponència “Instruments de participació i Estratègies per a la Gestió dels Residus Sòlids Urbans. L’experiència local de Sagunt”, va analitzar els últims vint anys d’història de la gestió dels residus urbans a la comarca del Camp de Morvedre i de les iniciatives desenvolupades per AE-Agró en esta matèria. Aguilar va destacar la importància de la participació ciutadana al llarg dels últims anys "amb concentracions, al·legacions i accions institucionals contra la política de RSU de les diferents administracions”.

JPEG - 50.8 kB
Miquel Aguilar va demanar “la recollida selectiva domiciliària de la matèria orgànica”.

La ponència, a més a més de tractar els 20 anys de lluita ecologista i ciutadana en matèria de RSU, també va analitzar la imminent entrada en funcionament de la planta i de l’abocador d’Algímia d’Alfara. Els RSU del Camp de Morvedre, després de quedar saturat l’antic abocador del Pic dels Corbs, es traslladen fins a Jumilla (Múrcia). Es tracta d’una solució temporal molt cara econòmica i ambientalment. La nova planta de tractament de residus d’Algímia d’Alfara representa una nova etapa en la gestió dels RSU.

Cal recordar que la gestió dels RSU és un dels més greus problemes ambientals, socials i econòmics als quals han d’enfrontar-se totes les societats desenvolupades. En aquest sentit, Aguilar va afirmar que “la recollida selectiva domiciliària de la matèria orgànica és actualment una necessitat de la comarca de Camp de Morvedre”.

Què fem amb el fem?

Des del dimarts 1 de juny fins al divendres 4, el Grup d’Estudis Mediambientals "Salvador Vilalta" del Centre d’Estudis del Camp e Morvedre va organitzar un cicle de conferències monogràfiques sobre la problemàtica de la gestió dels RSU a la comarca, amb el títol de "Què fem amb el fem?". En el cicle han intervingut, a més a més de Miquel Aguilar d’AE-Agró, Carlos Arribas d’Ecologistes en Acció, y Santiago Gómez, responsable de TETMA, l’empresa encarregada de la gestió del nou abocador d’Algímia d’Alfara. El programa d’activitats de "¿Què fem amb el fem?" es va tancar amb una visita el divendres per la vesprada a la planta de tractament de residu d’Algímia d’Alfara.

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?