Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > El concurs de fotografia i curtmetratges de València en Bici ja té (...)

La ciutat respira bici

El concurs de fotografia i curtmetratges de València en Bici ja té guanyadors

Arranca la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2010 "Respira Bici"

dilluns 20 de setembre de 2010, per  AE-Agró

Dissabte va començar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb l’entrega de premis del primer Concurs de Fotografies i Curtmetratges de València en Bici-AE Agró, a la sala ARTE&FACTO de la capital del Túria. Després de conéixer els curts i fotografies guardonades, es va celebrar a la mateixa sala un homenatge als fundadors de València en Bici, que enguany complix els 20 anys de vida.

La fotografia Patriotisme de Sergio Lara i el curtmetratge Mobilitat de Nekane Larrazabal es van alçar amb la Bici Verda, el guardó que els reconeix com a guanyadors del primer Concurs de Fotografia i Curtmetratges de València en Bici-AE Agró, celebrat amb motiu dela Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. La foto Patriotisme, feta en blanc i negre, ens mostra a un jove nu en mig d’una font amb una bandera blanca que té dibuixada una bicicleta. Esta fotografia ens recorda que la bicicleta no és només un medi de transport, sinó que és també una manera de viure i d’entendre la vida.

JPEG - 92.3 kB
Patriotisme de Sergio Lara va obtenir la Bici Verda.

Gràcies a la seua originalitat, Sergio Lara ha guanyat unes alforges sorpresa per a la seua bicicleta per cortesia de BICIPOLIS. El segon premi, la Bici Sostenible, va anar a Marató València de Kike Pérez i Com vulgues on vulgues d’Alba Fernández es va fer amb la Bici Sense Fums a la tercera millor instantània.

JPEG - 79.7 kB
Marató València de Kike Pérez es va fer amb la Bici Sostenible.

Mobilitat, l’obra guanyadora en la categoria de curtmetratges, ha sigut guardonada amb la Bici Verda per la seua reflexió sobre la capacitat teòrica de ser lliures i la realitat de la llibertat de moviments. Gràcies a la seua reflexió al voltant de la llibertat i de la bicicleta, Nekane Larrazabal ha guanyat una bicicleta, donada per BICI-TALLER RUSSAFA. Pedaleja de Joan Ros i Glòria Pérez va obtenir la Bici Sostenible.

JPEG - 40.3 kB
Com vulgues on vulgues d’Alba Fernández guanyà la Bici Sense Fums.

Després d’entregar els premis, la festa de la bicicleta va continuar a la sala ARTE&FACTO amb l’homenatge als socis fundadors de València en Bici, que enguany celebra el seu vinté aniversari durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2010 "Respira Bici".

A més a més d’entregar els premis del primer Concurs de Curtmetratges i Fotografia de València en Bici-AE Agró i commemorar les seus dues dècades de vida, els companys de València en Bici-AE Agró també van voler recordar a Miguel, l’últim ciclista mort als carrers de la capital del Túria, i a la resta de ciclistes que han perdut la vida en accidents de trànsit. Amb ells en la memòria la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible continuà endavant el diumenge per seguir reivindicant i defensant els drets dels ciclistes.

Bicicrítica a l’Albufera

El diumenge pel matí aproximadament 50 ciclistes, alguns d’ells amb samarretes en contra del Cementeri Nuclear de Zarra, van desafiar a la pluja i es van congregar front al Palau de la Música de València per participar a la segona activitat de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2010 "Respira Bici": la Bicicrítica. Des del Palau de la Música els ciclistes van recórrer l’antic llit del riu Túria baix un cel encapotat fins arribar a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Després, pel carril bici, es desplaçaren fins a Pinedo i El Saler, on van aprofitar per una parada i esmorzar.

JPEG - 70.1 kB
Els participants van poder gaudir d’una jornada de bici i natura al Saler.

Una vegada van recobrar les forces, l’excursió va continuar fins a la platja de la Devesa del Saler, al Parc Natural de l’Albufera de València. Afortunadament l’oratge va millorar i els núvols van abandonar al grup ciclista. Fins i tot els més valents van aprofitar per donar-se un bany a la platja. Després d’una refrescant jornada de bicicleta i natura, els companys de València en Bici-AE Agró van tornar a la ciutat per continuar amb les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2010 "Respira Bici".

JPEG - 46.2 kB
Ciclistes amb samarretes en contra del Cementeri Nuclear de Zarra.

Hui dilluns per la vesprada, el col·lectiu es posarà el casc d’obrer i traurà al carrer els pics i les pales per construir un carril bici front a la Plaça de Bous per reivindicar una ronda interior ciclista a la ciutat de València.


Veure en línia : Bicicurts 2010

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles