Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > València en Bici instal·la un carril bici al carrer de Xàtiva per (...)

Setmana de la Mobilitat Sostenible RESPIRA BICI

València en Bici instal·la un carril bici al carrer de Xàtiva per reivindicar una ronda interior ciclista

El risc d’atropell s’ha incrementat amb els 20.000 usuaris de VALENBISI

dimarts 21 de setembre de 2010, per  AE-Agró

Els companys de València en Bici-AE Agró es van ficar ahir per la vesprada el casc d’obrers i van agafar els pics i les pales per construir el carril bici que l’Ajuntament de València no fa al centre de la ciutat. Amb esta original protesta, organitzada amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible RESPIRA BICI, els bici-activistes reivindiquen una ronda interior ciclista al centre de València.

L’acció va tenir lloc ahir per la vesprada, a les 18:00 hores, al carrer de Xàtiva, en front de la plaça de Bous. Els obrers de València en Bici van instal·lar en pocs minuts el carril bici que l’Ajuntament no construïx al centre de València i que connectaria les principals avingudes i carrers del cor de la ciutat. Una ronda interior ciclista que milloraria la seguretat dels ciclistes i que ajudaria a pacificar el trànsit urbà.

JPEG - 72.5 kB
La nostra cap d’enginyers supervisa feliç el nou carril bici del carrer Xàtiva.

Des de València en Bici-AE Agró es recorda a les autoritats municipals que el risc d’accidents s’ha incrementat per als ciclistes amb l’aparició de VALENBISI. Segons el col·lectiu, "ara som 20.000 usuaris més de la bicicleta a la ciutat, i per tant hi ha un major perill d’atropells". Per evitar riscos i que els ciclistes hagen de circular per les voreres, València en Bici-AE Agró exigeix "la construcció de la ronda interior ciclista i la millora i ampliació de la xarxa de carrils bici de la ciutat".

JPEG - 60.5 kB
Missió complida!!! Ja tenim un carril bici al centre de València!!!

"Només així s’incrementarà la seguretat dels usuaris de la bici i s’evitarà la circulació de les bicicletes per les voreres", s’afirma des de València en Bici-AE Agró. Una seguretat, que com va demostrar el desgraciat accident mortal del dia 18 de setembre (on va morir un jove atropellat per dos vehicles a l’encreuament de Peris i Valero amb l’avinguda Regne de València), encara es pot millorar molt.

L’acció reivindicativa d’ahir és una activitat més de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible RESPIRA BICI, que organitza València en Bici-AE Agró. En principi s’anava a realitzar al mateix carrer de Colón. Tanmateix l’Ajuntament no va concedir els permisos corresponents i finalment s’organitzà al carrer de Xàtiva, baix la vigilància de 20 agents de la Policia Nacional.

JPEG - 76.8 kB
Ara "només" cal que l’Ajuntament faça la ronda interior ciclista.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible continua hui amb una jornada de portes obertes a la Casa Verda i demà dimecres amb una bicifestació pels carrers de València per defensar i reivindicar els drets dels ciclistes. Les activitats de València en Bici-AE Agró, que celebra el seu vinté aniversari durant esta setmana, es prolongaran fins al diumenge.

VÍDEO DE L’ACCIÓ REIVINDICATIVA DE VALÈNCIA EN BICI-AE AGRÓ


Veure en línia : La reforma de las grandes vías incluirá un carril bici

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles