Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda embellix la marjal d’Almardà-Almenara

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda embellix la marjal d’Almardà-Almenara

Els voluntaris retiren la vegetació al·lòctona i planten lliris grocs i boves al mirador de la Finca de Penya

dimecres 20 d’octubre de 2010, per  AE-Agró

La Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt que compta amb l’assessorament d’Acció Ecologista-Agró, va realitzar el dissabte 16 la seua segona activitat de la tardor: l’eliminació de plantes invasores i la creació de bellesa natural a la marjal d’Almardà-Almenara.

JPEG - 29.1 kB
Els voluntaris als Estanys d’Almenara/P. de Prada.

Una quinzena de voluntaris es van donar citar el dissabte pel matí a la marjal d’Almardà-Almenara amb un objectiu ben clar: embellir i crear natura a la marjal. El primer pas que van fer per assolir este repte va consistir a eradicar les plantes invasores en punts estratègics de la marjal. L’enemic a combatre era l’Azolla, una espècies aquàtica invasora que estava ocupant l’espai de la llentilla d’aigua o pa de granotes. Afortunadament, els voluntaris no van trobar ni rastre de l’Azolla, gràcies al treball previ d’eradicació realitzat per la conselleria de Medi Ambient i, gràcies també, al temporal de la setmana passada que va tirar a la mar una gran quantitat d’esta planta invasora. Tanmateix, els voluntaris van llevar de les séquies altres espècies al·lòctones, com uns nenúfars exòtics, i a més a més van col·locar unes barreres flotants als canals per evitar que les plantes invasores puguen entrar al cor de la marjal.

Després, la colla de voluntaris ambientals es van desplaçar fins als Estanys d’Almenara per fer una ràpida intervenció en aquest paratge natural. El grup es va dividir en dos: uns, equipats amb trages d’aigua, van fer una poda selectiva de lliris grocs i boves per embellir l’ullal, mentres el segon grup, armats amb aixades i guants, retirava les figues paleres (altra planta invasora) que havien rebrotat al paratge. La conselleria de Medi Ambient va realitzar una important actuació als Estanys d’Almenara per combatre la figa palera. Tanmateix, esta planta exòtica es reprodueix amb molta facilitat i per això cal realitzar repetides podes per acabar definitivament amb ella.

JPEG - 25.4 kB
La Colla Verda creant natura a la marjal/P. de Prada.

Carregats amb els lliris grocs i les boves, la Colla Verda es va anar fins a la Finca de Penya, un espai natural que està baix la custòdia del territori d’Acció Ecologista-Agró i que aquest mateix estiu ha sigut declarat Reserva de Fauna per l’alt valor faunístic dels animals que viuen en ella. Els voluntaris, per tal de crear més natura i embellir esta part de la marjal d’Almardà-Almenara, van replantar els lliris i les boves al voltant del mirador de la Casa Penya. Així, en pocs mesos els visitants que contemplen la marjal des del mirador també podran gaudir d’un entorn privilegiat per la seua bellesa natural.

Esta ha sigut la segona activitat de voluntariat ambiental que realitza la Colla Verda esta tardor. El dissabte 2 d’octubre, el grup de voluntaris va encetar la seua temporada amb l’eliminació de les plantes al·lòctones a la platja d’Almardà. El proper 6 de novembre la Colla Verda tornarà a l’acció, esta vegada per revisar les caixes-niu que van instal·lar a la muntanya de Romeu. Unix-te a la Colla Verda i col·labora amb nosaltres en la defensa de la nostra natura més propera!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda enceta temporada

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?