Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Noticias > AE-Agró participa al debat “El medi ambient, l’ecologia i el (...)

Cicle Torrella Oberta

AE-Agró participa al debat “El medi ambient, l’ecologia i el poder”

El col·lectiu de La Costera analitza les noves relacions entre estats, societat i natura

dilluns 29 de novembre de 2010, per  La Costera

El divendres 12 de novembre es va celebrar el debat inaugural del primer cicle “Torrella Oberta”, titulat “El medi ambient, l’ecologia i el poder: Les noves relacions entre societat i estat sobre la natura”. L’objectiu d’este acte era donar a conéixer els col·lectius ecologistes que actuen en la comarca de La Costera i divulgar la seua labor i opinions.

En el debat van participar al costat de Paco Moreno, alcalde de Torrella, membres de quatre col·lectius que destaquen en la zona pel seu treball en defensa de la naturalesa des de diferents perspectives: Acció Ecologista-Agró de La Costera, ACDEMA (Canals), ADENE (Enguera) i Montesa Territori Viu (Montesa).

JPEG - 9.6 kB
Foto de Carmen Caballero Rioja.

El debat es va articular entorn de cinc punts per a fer-lo més àgil i es va completar amb diverses rondes de preguntes i respostes entre els ecologistes i el públic que va assistir. Els temes tractats van ser els objectius i les activitats dels col·lectius ecologistes de la comarca, la correcta o incorrecta adaptació de la legislació estatal i autonòmica al nou marc normatiu de la Unió Europea, el principi europeu de qui contamina paga, el macroabocador de Llanera i el cementeri nuclear de Zarra com exemples de la poca consciència política en matèria de residus i la necessitat d’invertir més en educació ambiental i menys en projectes faraònics. Tot açò per tractar d’esbrinar cap a on haurien de dirigir les seus polítiques ambientals l’administració autonòmica i estatal.

Una de les principals conclusions del debat va ser que cal que la societat canvi i faça canviar els polítics cap a postures en defensa de la natura. També es va proposar la necessitat d’incentivar les bones pràctiques ambientals i impedir que es puga contaminar a canvi de pagaments.

AE-Agró de La Costera, ACDEMA (organització que està federada amb AE-Agró), ADENE i Montesa Territori Viu i l’Ajuntament de Torrella van decidir repetir pròximament este encontre per continuar intercanviant informació.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La notícia en Newslacostera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?