Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Més de 1.000 ciclistes reclamen un carril bici a les Grans Vies

Nova Bicifestació a València

Més de 1.000 ciclistes reclamen un carril bici a les Grans Vies

Nou èxit de participació en la segona marxa ciclista de València en Bici-AE Agró per exigir un carril bici a les Grans Vies de la capital del Túria

dilluns 13 de desembre de 2010, per  AE-Agró

Més d’un millar de bicicletes recorren la ciutat per reivindicar el seu espai a la calçada de les Grans Vies. La tropa ciclista de València en Bici-Acció Ecologista Agró pedaleja de nou pels carrers de la ciutat per exigir a l’Ajuntament de València un carril bici a les Grans Vies, amb motiu de la seua remodelació.

JPEG - 50.4 kB

Si el passat 6 de novembre més de 600 ciclistes es manifestaven per demandar un carril bici a les Grans Vies de València, ahir diumenge 12 de desembre la xifra de bicifestants augmentava fins a superar el millar. Una vegada més, el col·lectiu ciclista de la urbs, convocat per València en Bici-AE Agró, reivindica així un carril bici a la calçada de les Grans Vies del Cap i Cassal per poder circular amb seguretat i sense interferir en el camí dels vianants.

La segona bicifestació Per les Grans Vies també amb Bici arrancà del Parc de la Cultura, junt al MUVIM, aproximadament a les 12:00 hores, amb quasi trenta minuts de retràs per la tardança de la policia en tallar el trànsit. Una vegada en marxa, els ciclistes, amb l’ambient festiu i divertit que caracteritza a València en Bici-AE Agró, recorregueren el carrer d’Ángel Guimerá, la Gran Via de Ferran el Catòlic, travessaven l’antic llit del riu Túria pel pont d’Ademús per tornar altra vegada a Ferran el Catòlic i des d’esta Gran Via creuaren a la de Ramón y Cajal. A continuació, després de sobrepassar l’estació de metro de Bailén, la bicifestació regressà pel carrer de Conca al Parc de la Cultura. Durant tot el seu trajecte, la marxa ciclista va comptar amb la banda sonora dels alegres i reivindicatius càntics dels bicifestants, que no van para de recordar-li a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, que la bicicleta es alegria en moviment.

Esta nova festa rodant va començar inclús un parell d’hores abans de la pròpia bicifestació. Amb la col·laboració de les companyes de Llei Verda, València en Bici-AE Agró organitzà una sèrie de tallers per als ciclistes més menuts. Els xiquets i xiquetes van poder aprendre més secrets del divertit món de la bicicleta i també de seguretat vial. Mentres, la resta de ciclistes escalfava motors decorant les seus bicicletes. Els tallers infantils i la decoració de les bicis es van realitzar als jardins del Parc de la Cultura, on en acabar la bicifestació els companys de València en Bici-AE Agró també van llegir la seua proposta de carril bici a les Grans Vies. Esta iniciativa demana la reconversió dels dos carrils de la dreta de la calçada en carrils reservats per al trànsit ciclista.

JPEG - 27.4 kB
La bici és alegria en moviment.

Amb esta proposta, tots els usuaris de les Grans Vies (vehicles a motors privats, bicicletes i vianants) disposarien del seu propi espai i podrien conviure sense interferir en el transport públic. A més a més, es permetria així la circulació segura i àgil de les bicicletes sense reduir l’espai públic reservat als vianants, tant a les voreres com al jardí central. El punt més conflictiu del projecte, l’accés a les parades de l’autobús per part dels usuaris d’este transport públic, s’ha solucionat desviant el carril bici per darrere de les parades. D’esta manera els ciclistes poden sortejar este necessari obstacle pel mateix carril ciclista, que discorreria en este tram per la vorera, o, en el cas que la via estiga lliure, avançant per l’esquerra del carril bus.

Este projecte de València en Bici-AE Agró per pacificar el trànsit a les Grans Vies és només una possible opció. Des del col·lectiu ciclista estan segurs que hi ha moltes més alternatives. Tanmateix, per assolir este repte cal dissenyar les noves Grans Vies pensant en tots i no només en el cotxe, com ha fet fins ara l’Ajuntament de València. Esperem que després de les dos multitudinàries bicifestacions el consistori que governa Rita Barberà per fi tinga en compte les reivindicacions i exigències del col·lectiu ciclista de València per fer la ciutat més ciclable, més segura i més amable per a tots. A les Grans Vies també amb Bici!!!

JPEG - 71.5 kB
Què vos pareix la nostra proposta???

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Vídeo de la segona bicifestació PER LES GRANS VIES TAMBÉ AMB BICI

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?