Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > València en Bici-AE Agró inaugura el Tren del Bon Rotllo per donar la (...)

L’AVE arriba a València

València en Bici-AE Agró inaugura el Tren del Bon Rotllo per donar la "benvinguda" a l’AVE

El col·lectiu ciclista rep la línea d’Alta Velocitat amb un tren desenrotllable de més de 10 metres de llarg per exigir un ferrocarril públic, social i sostenible

dilluns 20 de desembre de 2010, per  AE-Agró

El dissabte 18 de desembre, més de 500 ciutadans es van concentrar a València amb motiu de l’arribada de l’AVE a la capital del Túria. Convocats per la plataforma per un Ferrocarril Públic, Social i Sostenible, entitats sindicals, ecologistes i socials van defensar un tren per a tots i no només per a una minoria elitista. Entre els manifestants estaven els nostres companys de València en Bici-Acció Ecologista Agró, que li donaren la benvinguda a l’AVE amb el nostre Tren del Bon Rotllo.

JPEG - 14.2 kB

Després d’invertir més de 12.000 milions d’euros, el dissabte 18 de desembre es va inaugurar l’AVE Madrid-València-Castella la Manxa-Múrcia, un tren que passa de llarg de la majoria dels pobles i de la majoria dels ciutadans. Dirigida a turistes i empresaris, la línia d’Alta Velocitat entre la capital d’Espanya i la capital del Túria afavorirà el transvasament d’usuaris de l’avió al tren, però també del ferrocarril convencional a la carretera, ja siga en autobús o en vehicle particular. Com ha passat amb la resta de les línies d’alta velocitat espanyoles, es reduiran els servicis ferroviaris convencionals entre València i Madrid i l’alt cost dels bitllets de l’AVE espentejaran als ciutadans a la carretera.

Mentres assistim a les celebracions de l’arribada de l’AVE a València, impulsades per l’administració estatal i autonòmica, l’espasa de Democles penja sobre les línies de mitja distància Xàtiva-Alcoi, Castelló-Vinaròs, València-Terol o València-Conca. Com defensa el discurs oficialista, Espanya és líder europeu en número de kilòmetres de Tren d’Alta Velocitat (TAV), amb més de 3.000, tanmateix els nostres ferrocarrils de rodalia, mitja distància i de mercaderies continuen al vagó de cua continental. Un vagó de cua on no caben ni tan sols les bicicletes.

Baix el paraigües del progrés, la modernitat i el desenvolupament, l’Estat dedica el 87% de la inversió ferroviària a posar en marxa i mantenir les línies d’alta velocitat (en 2020 està projectat que Espanya dispose de 10.000 kilòmetres de TAV) que només utilitzen el 2% dels usuaris del tren. Mentres, la resta de línies, les que utilitza el 98% llanguixen amb un paupèrrim 13% de la partida pressupostària dedicada al ferrocarril.

JPEG - 16.6 kB
Preparant el Tren del Bon Rotllo.

El model ferroviari que representa l’AVE està molt lluny dels objectius bàsics de qualsevol servici públic. Es tracta d’un tren elitista que a poc a poc està devorant el sistema ferroviari espanyol, concentrant les inversions. A més a més, des del punt de vista mediambiental el seu impacte suposa un nou atac a la natura i al territori. La línia d’alta velocitat Madrid-València s’ha posat en marxa sense disposar encara de l’aprovació de l’estudi d’impacte ambiental a Motilla del Palancar (Conca), per exemple, i la futura línia entre València i Castelló amenaça ja les comarques de L’Horta Nord i del Camp de Morvedre. Ambdues comarques voran com esta nova infraestructura ferroviària, paradoxalment, divideix el seu territori amb una nova barrera que té un impacte mediambiental i paisatgístic desmesurat, com és el cas de la pedrera que es vol construir a La Vall de Segó.

Per tot això, la plataforma per un Ferrocarril Públic, Social i Sostenible es va manifestar a l’arribada de l’Alta Velocitat a València per exigir un tren per a tots i totes. Més de 500 ciutadans van participar baix la pluja en esta concentració en defensa del ferrocarril. Entre tots ells estaven els nostres companys de València en Bici-AE Agró, que van aprofitar la inauguració de l’AVE Madrid-València-Castella la Manxa-Múrcia per inaugurar el nostre millor tren: el Tren del Bon Rotllo, un ferrocarril que connecta totes les poblacions i amb el qual tots podem viatjar, un tren de futur que aposta per la tecnologia de transport més neta, sostenible i eficaç: la bicicleta. Els companys de València en Bici van desenrotllar este tren, de 12’5 metres de llarg i 0’75 d’alt, durant la concentració de "benvinguda" a l’AVE per reivindicar així un ferrocarril públic, social i sostenible que puga ser utilitzat per tots els ciutadans i que no s’oblide de les bicis al tren. A més a més, el col·lectiu ciclista també va reivindicar la salvació de les línies de mitja distància amenaçades de tancament, com és el cas del emblemàtic ferrocarril regional entre València i Conca.

JPEG - 161.1 kB
Per un Ferrocarril Públic, Social i Sostenible!!! TREN SÍ, AVE NO!!!

La plataforma per un Ferrocarril Públic, Social i Sostenible està formada per Acció pel Clima, Amigos de Sierra de Escalona, Amigos de los Humedales del Sur de Alicante, Asociación por el Medio Ambiente, Ca Revolta, Colla Ecologista La Carrasca, Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida, Coordinadora Estatal en Defensa del Ferrocarril Público, Ecologistes en Acció, Intersindical Valenciana, La Ribera en Bici, Plataforma por un Ferrocarril Público y Social de Cuenca, Salvem el Botànic, Salvemos Mijares, SFF-CGT, Sindicato Ferroviario, València en Bici-Acció Ecologista Agró, Xúquer Viu, WWF-Valencia.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Ciberacció por exigir un tren públic, social i sostenible per a tots i totes

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles