Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > 2.000 ciclistes prenen altra vegada les Grans Vies per exigir un carril (...)

Nova Bicifestació

2.000 ciclistes prenen altra vegada les Grans Vies per exigir un carril bici

Els usuaris de la bici reclamen una ciutat més segura, amable i ciclable

dilluns 31 de gener de 2011, per  AE-Agró

Després de congregar a 600 ciclistes en novembre i 1.000 en desembre, la tercera bicifestació convocada per València en Bici-Acció Ecologista Agró per reivindicar un carril bici a les Grans Vies del Cap i Cassal ha reunit a quasi 2.000 ciclistes. Centenars d’usuaris de la bici del la capital del Túria han deixat ben clar, una vegada més, que per les Grans Vies de Ferran el Catòlic i Marqués del Túria també volen anar amb la bici.

JPEG - 26.2 kB

Cada vegada són més els ciclistes que reclamen un carril bici a les Grans Vies i que pedalegen en les bicifestacions, convocades per València en Bici-Acció Ecologista Agró, per exigir a l’Ajuntament que faça realitat esta demanda, amb motiu de la pròxima remodelació de les Grans Vies de Ferran el Catòlic i del Marqués del Túria. El diumenge 30 de gener quasi 2.000 ciclistes van eixir al carrer per demanar, amb el llenguatge festiu i d’alegria propi de la bicicleta, que el consistori de València escolte la seua veu per fer de la ciutat una urbs més segura, amable i ciclable.

Amb este objectiu centenars de ciclistes de totes les edats, famílies amb els seus fills, grups d’amics, usuaris de Valenbisi, estudiants erasmus... es van congregar des de les 10:30 hores junt al Palau de la Música de València, al jardí de l’antic llit del Túria. Primer, per gaudir dels tallers organitzats amb la col·laboració de les companyes de Llei Verda, on els més menuts van aprendre els secrets del divertit món de la bicicleta i també seguretat vial. Mentres, la resta de ciclistes es preparaven per a la tercera bicifestació Per les Grans Vies també amb Bici decorant les seues bicicletes. I quan tots van estar a punt, aproximadament a les 11:30 hores, la tropa ciclista de València en Bici-AE Agró va començar a pedalejar pel llit del riu en direcció a la Gran Via de Marqués del Túria. Durant uns minuts, esta Gran Via va canviar el soroll diari del trànsit motoritzat i dels clàxons dels cotxes pel silenci reivindicatiu dels centenars de ciclistes, que exigiren amb el seu mutisme un carril bici a les Grans Vies.

Durant la resta del seu recorregut, la bicifestació va continuar sense registrar cap tipus d’incidència fins arribar a l’Estació d’Autobussos de l’EMT, on va finalitzar. Una vegada més, i ja van tres, centenars de ciclistes han reivindicat els seu espai a la calçada de les Grans Vies i de la resta de carrers de València. Actualment, la bici és un mitjà de transport més, que conviu amb la resta de vehicles motoritzats públics i privats, i com a tal mereix el seu lloc al carrer. Un mitjà de transport respectuós amb el medi ambient que transforma la ciutat, ecologizant la urbs. Per això cada vegada té més seguidors, com ho demostren les xifres d’usuaris del servici de bicicletes d’ús públic Valenbisi.

Per tant, l’Ajuntament de València no pot continuar ignorant les propostes de la ciutadania i dels col·lectius ciclistes, que com València en Bici-AE Agró, treballen per la pacificació del trànsit urbà. El consistori ha de fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions i invertir mitjans, imaginació, innovació i sobre tot bona voluntat per vetlar per la seguretat i la mobilitat dels ciclistes urbans. Només així València serà una ciutat realment segura, amable i ciclable per als ciclistes.

JPEG - 56.2 kB
Per les Grans Vies també volem anar amb bici!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Més de 1.000 ciclistes reclamen un carril bici a les Grans Vies

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles