Arrel de la web > Notícies > Trobada Anual d’AE-Agró, la nova festa de l’ecologisme (...)

Dia Mundial de les Zones Humides

Trobada Anual d’AE-Agró, la nova festa de l’ecologisme valencià

200 socis i simpatitzants de l’associació celebren el Dia Mundial de les Zones Humides a la Marjal d’Almenara amb un fum d’activitats per a tota la família

dimecres 9 de febrer de 2011, per  AE-Agró

Amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides, Acció Ecologista-Agró organitzà a la Marjal d’Almenara la seua primera Trobada Anual, que va congregar a 200 socis i simpatitzants. L’encontre va comptar amb dos actes destacats: l’entrega del Premi Carrasca a València en Bici i la inauguració de la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya. A més, durant esta jornada d’ecologisme i natura, els participants van gaudir de tota mena d’activitats que van aprofitar per a trobar-se de nou amb els companys de tota la vida i per a conéixer als nous membres de l’associació.

JPEG - 15.4 kB

El passat dissabte 5 de febrer, 200 socis i simpatitzants d’Acció Ecologista-Agró de tot arreu del País Valencià es van reunir a la Marjal d’Almenara per a celebrar la primera Trobada Anual de l’associació, amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides. Esta jornada d’ecologisme i natura va comptar amb un programa replet d’activitats, però dos d’elles van destacar sobre la resta: l’entrega del Premi Carrasca a València en Bici-AE Agró i la inauguració de la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya.

Després de més d’una dècada sense fer entrega d’este emblemàtic guardó, els nostres companys de València en Bici van rebre de les mans del president d’AE-Agró, Enric Amer, el primer Premi Carrasca del segle XXI pel seu compromís amb la pacificació del trànsit urbà i la mobilitat sostenible. A més a més de la carrasca amb la qual van ser guardonats, es va plantar una altra junt al mirador de la Finca de Penya en homenatge a este col·lectiu ciclista, que ha contribuït decididament a la consolidació de la bici com un dels mitjans de transports més utilitzats pels valencians i les valencianes.

L’altre plat fort de l’encontre va ser la inauguració de la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya. Des de fa més de deu anys l’organització ecologista desenvolupa tot tipus de projectes en la Marjal d’Almenara, com per exemple la custòdia del territori de la Finca de Penya, per recuperar i conservar esta zona humida. La declaració de la Finca de Penya com a Reserva de Fauna Silvestre per part de la conselleria de Medi Ambient és un bon exemple del magnífic treball realitzat per AE-Agró. Una excel·lent labor de conservació referendada també pels oferiments de la conselleria de Medi Ambient, de l’Ajuntament de Sagunt i inclús de propietaris particulars per a que AE-Agró gestione els seus terrenys ubicats junt a Finca de Penya. Amb estes cessions l’associació custodiaria més de 30 hectàrees de marjal només a Sagunt, a més a més de les que ja gestiona als Estanys d’Almenara i als ullals de La Llosa. En total, més de 40 hectàrees estratègiques i d’un valor ecològic incalculable en el conjunt de la Marjal d’Almenara.

JPEG - 53.5 kB
Plantació de tamarius/P. de Prada.

Després de fer entrega del Premi Carrasca a València en Bici i d’inaugurar la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya, la festa verda de la Trobada Anual d’AE-Agró va continuar amb una sèrie d’activitats dirigides a gaudir de la natura en família. Els 200 socis i simpatitzants de l’organització presents a l’encontre es van dividir en tres grups: Uns, sobretot els més xicotets, es van quedar bocabadats amb l’alliberament d’un grup d’anguiles a les aigües de la marjal; Altres amb els més de 40 mosquiters comuns, teixidors i rossinyols bords anellats a les torberes d’Almardà; I la resta van plantar 100 tamarius, 20 mansegues i 12 lledoners en les proximitats del mirador de la Finca de Penya.

A continuació, els socis i simpatitzants d’AE-Agró es van desplaçar al Quadro de Quartell de la Marjal d’Almenara, on els més menuts van participar en uns divertits tallers, organitzats per la companyia La Niña de Crsital i pels companys de Marfull-AE Agró. A més a més, els més grans van poder contemplar una exposició de cartells amb els diferents projectes de conservació i protecció de la natura i del territori que desenvolupa l’organització.

Després d’un intens matí replet d’activitats, la Trobada Anual d’AE-Agró va arribar a la seu fi amb un dinar de germanor, celebrat al restaurant Torrecorinto, on cada col·lectiu comarcal i cada comissió de treball de l’associació va fer una breu presentació dels seus projectes. Amb este acte per compartir experiències i idees va concloure esta inoblidable jornada, que va servir a més a més per a trobar-se de nou amb els vells companys i conéixer als nous membres de l’organització. En definitiva, amb tota la gent que lluita pam a pam i dia a dia en la defensa de la natura i del territori. Sens dubte una cita que cal repetir any rere any.

JPEG - 51.2 kB
Inauguració de la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya/P. de Prada.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : València en Bici, Premi Carrasca 2011

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?