Arrel de la web > Col·lectius > La Plana > Notícies > La Marjal d’Almenara celebra el seu primer Testing de (...)

La Plana

La Marjal d’Almenara celebra el seu primer Testing de Biodiversitat

Biodiversidad Virtual i Tundra Ediciones organitzen la primera trobada de naturalistes a la Marjal d’Almenara

dimecres 27 d’abril de 2011, per  AE-Agró

El cap de setmana del dissabte 16 i diumenge 17 d’abril, la Marjal d’Almenara va albergar el seu primer Testing de Biodiversitat, un encontre de naturalistes organitzat per Biodiversitat Virtual i Tundra Ediciones amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró. A més a més, esta trobada va comptar també amb la participació de la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt que coordina AE-Agró.

JPEG - 39.3 kB

El primer Testing de Biodiversitat de la Marjal d’Almenara arrancà el dissabte a les 9:00 hores a la platja de La Llosa, on es van congregar els naturalistes de Biodiversitat Virtual i Tundra Ediciones per comprovar in sutu el procés de regeneració de les dunes litorals d’esta platja. Durant esta excursió, els participants al Testing de Biodiversitat van rebre una visita prou especial: la dels voluntaris de la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt que coordina Acció Ecologista-Agró. Estos voluntaris porten anys desenvolupant actuacions a la Marjal d’Almenara per a conservar i recuperar este espai natural.

Després de passar tot el matí investigant a la platja de La Llosa, l’encontre de naturalistes va continuar per la vesprada als Estanys d’Almenara, un de les punts estratègics de la marjal on AE-Agró treballa en defensa d’esta zona humida i dels seus hàbitats. Just al costat dels Estanys, l’organització ecologista ha construït, en un antic camp de tarongers, una llacuna-trampa per a capturar tortugues de florida, una espècies exòtica invasora present a quasi totes les marjals valencianes.

El primer dia del Testing de Biodiversitat de la Marjal d’Almenara va acabar amb una excursió nocturna per a escoltar els amfibis i les aus que habiten a la marjal i que la plenen de sons quan ix la lluna. A més a més, els naturalistes van instal·lar una trampa de llum per a atraure insectes i poder observar així els habitants més xicotets de la Marjal d’Almenara.

Després d’un intens dissabte d’investigació per la marjal, el diumenge la trobada de naturalistes es va reiniciar a les 7:00 hores del matí, amb una activitat d’anellament d’aus a les Torberes d’Almardà, organitzada pel Grup Agró d’Ornitologia. Durant el matí, els nostres companys van anellar 20 ocells: nou boscarles mostatxudes (Acrocephalus melanopogon), sis boscarles de canyar (Acrocephalus scirpaceus), quatre boscalers comuns (Locustella luscinoides) i una boscarla d’aigua (Acrocephalus paludicola), una espècie migratòria de passeiforme catalogada com a vulnerable i que passa en poc nombre per la nostra zona. Després de la sessió d’anellament, el Testing de Biodiversitat va concloure amb una visita al saladar de la marjal que es troba a prop de les Torberes d’Almardà.

Amb este primer encontre de naturalistes de la Marjal d’Almenara, organitzat per Biodiversitat Virtual i Tundra Ediciones amb la col·laboració d’AE-Agró, es pretén cridar l’atenció a les administracions de la necessitat de gestionar millor la zona per a potenciar els valors naturals i, al mateix temps, conéixer millor la biodiversitat d’esta zona humida, on AE-Agró porta anys desenvolupant projectes per a recuperar i conservar la natura d’esta marjal.

JPEG - 69.9 kB
La Colla Verda amb els naturalistes del Testing d’Almenara/P. de Prada.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda continua amb la restauració ambiental de la Marjal d’Almenara

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?