Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > AE-Agró i Puçol acorden la custòdia de territori del Paratge Natural (...)

Horta Nord

AE-Agró i Puçol acorden la custòdia de territori del Paratge Natural Municipal de La Costera

L’organització ecologista desenvoluparà projectes i activitats per a recuperar este paratge forestal durant els pròxims 10 anys

divendres 13 de maig de 2011, per  AE-Agró

Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Puçol van formalitzar el dijous 12 de maig la seua col·laboració per a conservar el Paratge Natural Municipal de La Costera amb un acord de custòdia de territori. Durant els pròxims 10 anys, els ecologistes desenvoluparen projectes per a recuperar tant la fauna i flora de La Costera com els seus valors culturals i històrics.

El dijous 12 de maig, l’Ajuntament de Puçol i Acció Ecologista-Agró van firmar el conveni de custòdia de territori per a la conservació, gestió i ús públic del Paratge Natural Municipal de La Costera per part de l’organització ecologista durant els pròxims 10 anys. Este conveni, que va ser aprovat en el ple municipal d’abril amb els vots a favor del PSOE, Acord d’Esquerres i PAVALUR i l’oposició del PP, té per objecte la conservació dels hàbitats i la fauna i flora del paratge, la recuperació d’ecosistemes degradats, la reintroducció d’espècies autòctones, la preservació dels valors etnològics i culturals de La Costera, l’harmonització entre el respecte al medi ambient i les activitats humanes de la zona, així com l’ús públic, el turisme ordenat i l’educació ambiental en el pulmó ver de Puçol, el Paratge Natural Municipal de La Costera.

JPEG - 13.3 kB

Enrique Donate, regidor de medi ambient, explica que “este acord és un pas per a recuperar La Costera i el primer que es dóna per a la seua conservació des del punt de vista natural. Però queda encara molt de treball per fer i el seu èxit dependrà, a més del treball dels ecologistes, de la voluntat política dels pròxims governs per a recolzar este projecte amb el qual volem recuperar i conservar la natura d’un terreny tan el nostre i tan important per al poble com La Costera”.

Per la seua banda, William Colom, president d’AE-Agró, destacà “les ganes de treballar i la il·lusió que tenen els membres de l’organització en aquest projecte de custòdia de territori a La Costera, especialment els de Puçol que porten ja molts anys fent coses al paratge. La custòdia de territori és una manera nova de gestionar espais naturals, en la que s’implica no sols a les administracions públiques i als propietaris privats, sinó també a la societat que es corresponsabilitza en la conservació i gestió de la seua natura. AE-Agró ja desenvolupa projectes semblants en el Parc Natural de l’Albufera de València i també en la Marjal d’Almenara. Ara esperem aportar la nostra experiència i el nostre esforç per a recuperar i conservar també La Costera”.

Finalment, José Vicente Martí, alcalde de Puçol, va agrair al regidor de medi ambient Enrique Donate i a AE-Agró el treball que han realitzat durant l’últim any perquè este conveni de custòdia del territori siga una realitat. A més, José Vicente Martí va demanar que “governe qui governe es mantinga l’interés a conservar La Costera i inclús s’incremente. Des de l’actual equip de govern estem molt satisfets amb el treball realitzat al nostre paratge natural municipal”.

Este conveni de custòdia de territori constarà cada any d’un programa anual d’activitats i projectes dissenyat per AE-Agró amb el consens l’Ajuntament de Puçol, que aportarà una subvenció municipal per al seu desenvolupament en funció de les seues possibilitats. A més a més, AE-Agró també aportarà recursos econòmics al projecte en funció de les ajudes i subvencions que puga aconseguir d’altres entitats públiques i privades per a conservar i millorar la natura del Paratge Natural Municipal de La Costera.

Des de fa quasi 10 anys els ecologistes de Puçol treballen a La Costera per a posar en valor este espai forestal, l’únic que no està urbanitzat a la localitat, i recuperar i conservar la seua natura. Actualment AE-Agró porta endavant una sèrie de projectes destinats a millorar la seua biodiversitat, com són les plantacions de carrasques, l’eliminació de plantes exòtiques invasores i la recuperació de punts d’aigua per a amfibis i la resta d’animals que viuen al paratge. A més a més, l’organització ecologista també organitza activitats per a donar a conéixer este espai natural entre els veïns de Puçol, com per exemple excursions i jornades d’educació ambiental dirigides als col·legis i a l’Institut de Puçol.

Esperem que durant els pròxims 10 anys tots estos projectes i la resta d’iniciatives que encetem a La Costera arriben a bon port i que, gràcies a la custòdia de territori d’AE-Agró i la col·laboració municipal, tots els veïns de Puçol puguen gaudir d’un paratge natural municipal ben conservat i gestionat. Pam a pam i dia a dia treballarem per a aconseguir-ho.

JPEG - 78.7 kB
Pam a pam, recuperant La Costera!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Els escolars de Puçol descobrixen La Costera amb AE-Agró

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?