Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Ciclista: pren la calçada! És el teu dret!

València en Bici

Ciclista: pren la calçada! És el teu dret!

Amb la bici no circules per la vorera, respecta als vianants

dimarts 21 de juny de 2011, per  AE-Agró

Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró emplacem als ciclistes a circular per la calçada i deixar lliure les voreres per als vianants. El nostre dret com a usuaris de la bicicleta és poder ocupar la calçada i pedalejar amb seguretat per ella, com qualsevol altre vehicle. Tanmateix, hem de recordar també el nostre deure de respectar l’espai dels vianants, les voreres, per a millorar així la convivència entre els usuaris de la bici i els ciutadans que es desplacen a peu per la urbs.

JPEG - 24.3 kB

Cada vegada som més els usuaris de la bicicleta, tant a València ciutat com a la resta de municipis i localitats del País Valencià. Tanmateix, no tots els ciclistes urbans es comporten de la mateixa manera. Ja siga per la falta d’infraestructures, per no planificar correctament les rutes, per costum o simplement per por, alguns ocupen les voreres, que són l’espai reservat per als vianants i no per als ciclistes.

Per això, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró demanem als usuaris de la bici que no circulen per les voreres, sinó per la calçada. És el nostre dret i al mateix temps també és el nostre deure. Cal que planifiquem les nostres rutes, buscant els recorreguts més segurs, però evitant sempre circular per les voreres. Si no ho podem evitar, haurem de desmuntar de la bici i caminar per la vorera junt a la nostra amiga de dos rodes. Recordeu: les voreres són només per als vianants.

No podem oblidar que l’ús de les voreres per part de ciclistes crea molt mal clima de convivència entre la ciutadania i, a més a més, genera molt mala imatge al conjunt dels ciclistes. És tracta d’una situació que no ens ajuda gens per a pacificar el trànsit urbà. Per això, és millor anar sense bicicleta que fer-ho amb ella i sense consciència.

No obstant, quan no puguem circular per la calçada per manca d’infraestructures, com per exemple carrils bici, cal exigir amb fermesa al nostre ajuntament les mesures necessàries per a l’ús segur de la bici.

Per a pacificar el trànsit urbà cal que tots i totes, ja siga en cotxe o en bici, circulem de forma correcta. Però, especialment els ciclistes, que a més a més ho hem de fer de forma decidida. Només així començaran a respectar-nos.

Ciclista: Amb la bici no circules per la vorera, respecta als vianants. Pren la calçada! És el teu dret!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : OrdenanzaCirculaciónValencia2010

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?