Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Defensa de les Platges > AE-Agró demana respectar la natura durant les Fogueres de Sant (...)

Defensa de les Platges

AE-Agró demana respectar la natura durant les Fogueres de Sant Joan

L’organització ecologista sol·licità en 2010 a Costes i a Medi Ambient que regularen esta festivitat per a protegir la fauna i flora litoral

dijous 23 de juny de 2011, per  AE-Agró

La Nit de Sant Joan milers de valencians gaudiran de la festa de les Fogueres a vora mar. Tanmateix esta festa té conseqüències molt negatives per a la fauna i la flora litoral en algunes platges del nostre territori. Per això, des d’Acció Ecologista-Agró fem una crida a la ciutadania per a minimitzar l’impacte ambiental de les Fogueres de Sant Joan, ja que ni la Direcció General de Costes ni la Conselleria de Medi Ambient han assumit la responsabilitat de regular esta festa i protegir així les platges amb major valor mediambiental del País Valencià.

JPEG - 17.6 kB

Durant els darrers anys, la festivitat de les Fogueres de Sant Joan s’ha incrementat per tot el litoral, tant en número de platges com en el de fogueres i assistents. Com a conseqüència també ha augmentat el seu impacte mediambiental al nostre litoral, per exemple multiplicant-se les tones de fem que es genere esta nit. Per aquest motiu, en febrer de 2010, Acció Ecologista-Agró va sol·licitar a la Direcció General de Costes i a la Conselleria de Medi Ambient la regularització d’esta festa. Tanmateix, a dia de hui, cap de les dues administracions ni tan sols ha contestat afirmativa o negativament a la nostra petició.

Des d’AE-Agró se sol·licità una regulació de les Fogueres de Sant Joan per a assegurar la seua sostenibilitat ambiental, que passa per establir una sèrie de mesures, com per exemple determinar les platges on es puga o no celebrar esta festivitat, segons el seu valor mediambiental. Es tracta de reduir l’impacte a la natura i evitar així danys a la fauna i flora litoral. Durant la Nit de Sant Joan es dóna el cas de la pèrdua de pràcticament el 50% de nius del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), un ocell protegit i catalogat com a vulnerable segons el Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades, a més a més destruir-se una important quantitat de la vegetació dunar de les nostres platges.

Donada la inacció de les administracions per a protegir els ecosistemes litorals durant les Fogueres de Sant Joan, des d’AE-Agró fem una crida a la ciutadania per a minimitzar l’impacte mediambiental d’esta la celebració. Confiem en el respecte i l’estima dels valencians per la seua natura, i els emplacem a no celebrar l’arribada de l’estiu en punts de la costa amb valors mediambientals significatius i a deixar la platja ben neta quan s’acabe la festa.

JPEG - 24.7 kB
Respecta la teua platja, els corriols camanegre t’ho agrairan.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE Agró pide a Costas y Conselleria regular la celebración de las Fogueres de Sant Joan

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles