Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2011 > Els xiquets de Greenpeace descobrixen el Projecte Emys d’AE-Agró

Projecte Emys

Els xiquets de Greenpeace descobrixen el Projecte Emys d’AE-Agró

Els futurs defensors del planeta deprenen els perills que amenacen a les nostres tortugues autòctones amb Enric Amer

dilluns 1 d'agost de 2011, per  AE-Agró

El passat diumenge 24 de juliol, els vint-i-nou menuts de tot Espanya que participen en el campament infantil de Greenpeace van rebre la visita del nostre company Enric Amer, que es va desplaçar fins a l’alberg d’Actio per a parlar als futurs defensors del planeta del Projecte Emys. Esta iniciativa d’Acció Ecologista-Agró és el major voluntariat ambiental realitzat mai al País Valencià per a conservar i potenciar les poblacions de tortugues autòctones (Emys orbicularis), que com van apendre els menuts de Greenpeace estan en perill d’extinció per culpa de les tortugues de florida (Trachemys scripta) i la reducció i contaminació de les marjals on viuen.

Amb l’objectiu de descriure els motius que han posat en perill d’extinció a les tortugues d’estany europees (Emys orbicularis), el nostre company i ex president d’AE-Agró Enric Amer va visitar el passat diumenge 24 de juliol el campament infantil de Greenpeace, on vint-i-nou xiquets d’entre 8 i 12 anys de tot Espanya han disfrutat d’un estiu inoblidable en l’alberg d’Actio (Alborache, La Foia de Bunyol). El nostre incombustible company va informar als futurs defensors del planeta de com la solta de les tortugues de florida (Trachemys scripta) i la reducció i contaminació de les marjals han posat contra les cordes a les nostres tortugues autòctones, que inclús van arribar a desaparéixer en zones humides tan emblemàtiques com l’Albufera de València.

JPEG - 21.4 kB
Una voluntària amb una Emys a Almenara.

Per això, com va explicar Enric Amer als xiquets de Greenpeace, Acció Ecologista-Agró porta quasi una dècada treballant, pam a pam i dia a dia, per a salvar esta espècie amenaçada, especialment a la Marjal d’Almenara, on l’organització ecologista desenvolupa diversos projecte de custòdia del territori i de voluntariat ambiental. A més a més d’esta zona humida, AE-Agró treballa també al Tancat de la Pipa del Parc Natural de l’Albufera de València, on reintroduí les Emys orbicularis l’any passat, i a la Marjal de Rafalell i Vistabella (Massamagrell, València), on enguany els voluntaris d’AE-Agró han constatat per primera vegada la reproducció de les nostres tortugues després de la seua reintroducció en 2007.

El treball de conservació de les Emys orbicularis a Almenara, el Tancat de la Pipa i Rafalell i Vistabella forma part del Projecte Emys, una iniciativa d’AE-Agró per a fomentar la presència de les nostres tortugues autòctones i combatre les poblacions de tortugues exòtiques invasores. Este voluntariat ambiental, a més a més de ser el més gran que s’ha realitzat mai al País Valencià, s’emmarca dins del LIFE-Trachemys. Este LIFE de la Conselleria de Medi Ambient, VAERSA i tres entitats portugueses investiga els mètodes de captura i control de les tortugues de florida, uns mètodes que Enric Amer va explicar als menuts del campament de Greenpeace. Els xiquets van aprendre des dels més tradicionals, com són la pesca amb mornells o amb trampes flotants i la localització visual de nius, fins als més innovadores, com l’ús de gossos ensinistrats o la tecnologia del georadar aplicada a la detecció de nius.

Gràcies a les explicacions d’Enric Amer sobre les tortugues autòctones i els perills que les amenacen, els xiquets del campament infantil de Greenpeace van descobrir la importància de no introduir espècies exòtiques fora del seu hàbitat. I a més a més, com també va fer l’actual president d’AE-Agró William Colom durant la seua visita als futurs defensors del planeta, Enric Amer va ensenyar altra lliçò als menuts: que també és pot treballar en la defensa del medi ambient pensant globalment, però actuant localment, pam a pam i dia a dia, com ho fa AE-Agró des 1983 al País Valencià.

JPEG - 79.5 kB
Enric Amer treballant pam a pam a la Marjal d’Almenara.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys arranca amb una solta de 8 tortugues d’estany al Tancat de la Pipa

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles