Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Forestal > Després del foc, l’espoli

Bosc Viu

Després del foc, l’espoli

Bosc Viu, la plataforma per la defensa dels ecosistemes forestals valencians, denuncia la tala innecessària d’arbres a Agullent després del foc

dilluns 10 d’octubre de 2011, per  AE-Agró

Ara fa poc més d’un any, exactament el 7 de setembre de 2010, es produïa un incendi forestal que va afectar als termes municipals de Bocairent, Alfafara, Benissoda, Agullent i Ontinyent i que finalment va acabar cremant 2.500 hectàrees.

Dues setmanes després, el 20 de setembre, la Conselleria encarregada del Medi Ambient publicava un decret permetent l’extracció de la fusta cremada per a, segons el mateix decret, evitar la proliferació de plagues d’insectes barrinadors i afavorir la recuperació del paisatge. Este decret s’aprovava en contra de l’opinió dels grups ambientalistes de no retirar la fusta cremada per a, entre altres coses, evitar la creació d’interessos al voltant d’aquesta última.

L’enllaç al següent vídeo recull la intervenció de l’empresa Moixent Forestal en la Serra d’Agullent, durant el passat mes d’agost, on es pot constatar l’espoli del bosc per motius econòmics després de l’incendi de l’any passat.

Per a saber més sobre la conveniència d’extreure la fusta cremada es recomana llegir la següent publicació d’investigadors del CEAM, la Universitat d’Alacant i la Universitat de Múrcia: El tratamiento de la madera quemada tras los incendios forestales.

JPEG - 27.4 kB
Prou ja de polítiques forestals que espolien els nostres boscos cremats!!!

La plataforma Bosc Viu està formada per CEVA, Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida; Fundem, La fundació Enrique Montoliu; Federació d’Ecologistes en Acció del País Valencià, Grup Naturalista Heliaca (Monòver), Acció Ecologista-Agró, Xúquer Viu, Colla Ecologista "La Carrasca" (Alcoi), Plataforma dels Pobles de la Safor, Ecologistas en Acción en la Serranía, Adena - WWF, Societat d’Amics de la Serra d’Espadà, Associació Cultural 9 d’Octubre (Vilamarxant), GECEN, CGT PV, CCOO País Valencià, Intersindical Valenciana, Asociación Naturalista de Ayora y la Valle, El Cigronet (Castelló), Grèvol i Colla Ecologista l’Arrel (Ontinyent).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Bosc Viu

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles