Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda s’acomiada de 2011 reforestant la pedrera del Castell (...)

Voluntariat ambiental

La Colla Verda s’acomiada de 2011 reforestant la pedrera del Castell de Sagunt

Els voluntaris col·laboren en la restauració mediambiental de la muntanya amb la plantació de 500 arbustos mediterranis

dijous 22 de desembre de 2011, per  AE-Agró

El passat dissabte 17 de desembre, la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt que coordina Acció Ecologista-Agró, finalitzà els voluntariats de la tardor amb una plantació d’arbustos mediterranis a l’antiga pedrera de la muntanya del Castell de Sagunt. Amb esta activitat, que té com a objectiu reforestar esta zona degradada de la muntanya, la Colla Verda vol aportar el seu granet d’arena al projecte de restauració mediambiental que actualment desenvolupa la SAG a l’antiga pedrera del Castell de Sagunt.

JPEG - 75.8 kB

Una vintena de voluntaris de la Colla Verda treballaren de valent, el passat dissabte 17 de desembre, per a pintar de verd l’antiga pedrera del Castell de Sagunt. Esta part de la muntanya va patir una forta erosió com a conseqüència de la seua explotació com a pedrera, motiu pel qual la SAG ha iniciat un projecte de restauració mediambiental per a recobrar la coberta vegetal de la muntanya. I com no podia ser d’altra manera, la Colla Verda ha volgut sumar-se a esta iniciativa i aportar el seu granet d’arena per a recuperar este trosset de la nostra natura.

Durant tot el matí del dissabte, els voluntaris no pararen de plantar en l’antiga pedrera diferents plançons d’arbustos mediterranis, com per exemple margallons, marfulls, llentiscles o aladerns, per a tractar de restaurar mediambientalment esta zona de la muntanya amb espècies autòctones. En total, els voluntaris reforestaren l’antiga pedrera amb 500 arbustos, que esperem que a poc a poc consoliden un xicotet bosc mediterrani en la cara sud del Castell de Sagunt.

Amb esta plantació, la Colla Verda tanca el seu programa de voluntariats de la tardor, que va arrancar l’1 d’octubre amb l’eliminació de la flora exòtica invasora de les dunes de la platja del Port de Sagunt. Durant la resta de la tardor, els voluntaris també han aprés primers auxilis, han col·locat caixes-niu per a ocells insectívors a la Muntanya de Romeu i han revisat els refugis per a rates penades que instal·laren la primavera passada a la Serra Calderona. Un treball en defensa de la nostra natura que no ha passat desapercebut per al Centre d’Estudis del Camp de Morvedre, que el passat mes d’octubre atorgà a la Colla Verda el premi Amanita Caesarea.

Si vols participar en els pròxims voluntariats d’hivern de la Colla Verda, només has d’inscriure’t enviant un correu electrònic a colla_verda@yahoo.es o telefonant pel matí al 962 690 854 o al 626 074 479. T’esperem per a continuar treballant pam a pam en la conservació de la nostra natura.

JPEG - 60.4 kB
Pam a pam, la Colla Verda continua pintant de verd Sagunt/P. de Prada.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla troba verd

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?