Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > El Tancat de la Pipa, un nou referent per al turisme de natura

Dia Mundial de les Zones Humides

El Tancat de la Pipa, un nou referent per al turisme de natura

El Dia Mundial de les Zones Humides unix a les entitats conservacionistes amb els negocis locals i les associacions del Port de Catarroja

dimecres 8 de febrer de 2012, per  AE-Agró

El passat cap de setmana, els barquers, els pescadors i els restauradors del Port de Catarroja es van sumar a Acció Ecologista-Agró, SEO/BirdLife i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a celebrar conjuntament el Dia Mundial de les Zones Humides en el Tancat de la Pipa de l’Albufera de València. Durant dos intenses jornades de turisme de natura, un centenar de visitants van gaudir del nostre tancat i a més a més van generar importants beneficis econòmics per a l’economia local del Port de Catarroja.

JPEG - 18.9 kB

Un any més, amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides, el Tancat de la Pipa de l’Albufera de València obrí les seues portes als amants de la natura. Tanmateix, la convocatòria d’enguany no es va limitar només a la tradicional visita a esta àrea de reserva de nova creació, propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i gestionada conjuntament per Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife. Esta edició del Dia Mundial de les Zones Humides, que portava per lema Turisme de Zones Humides: una gran experiència, va comptar també amb la participació de les comunitats de barquers i pescadors del Port de Catarroja, del museu Casa Sulema i dels restaurants La Primitiva i Casa Baina.

Així, a més a més de gaudir del Tancat de la Pipa i de les activitats de caire conservacionista d’AE-Agró i SEO/BirdLife (passejos guiats pel tancat, observació d’aus, demostracions d’anellament científic, tallers de pintura i manualitats per a xiquets...) els visitants van descobrir també la gastronomia i els tresors paleontològics i etnogràfics del Port de Catarroja. Però sempre amb el respecte i la conservació de la fauna i flora de l’Albufera com a eix fonamental d’estes activitats de turisme de natura, celebrades en un espai privilegiat com és el Tancat de la Pipa. Per això, per exemple, el nombre de visitants que va albergar esta àrea de reserva durant el cap de setmana es va limitar a 50 per dia, per a minimitzar possibles molèsties i impactes en este delicat ecosistema, especialment pel que respecta l’avifauna hivernant que té ara mateix la seua llar en el nostre tancat.

Gràcies a l’entesa entre ecologistes, barquers, pescadors i restauradors del Port de Catarroja, la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides en el Tancat de la Pipa ha servit per a demostrar que el turisme de natura, correctament programat i ordenat, potser una bona ferramenta per a difondre el nostre patrimoni natural i cultural. Una ferramenta que, a més a més, també repercutix positivament en les comunitats, organitzacions i negocis locals, afavorint així el desenvolupament local i al mateix temps la conservació del nostre territori.

JPEG - 43.6 kB
Gaudint del màgic paisatge de l’Albufera de València.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Els secrets de l’Albufera de Catarroja, al descobert

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?