Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Caxton College celebra amb AE-Agró el seu Dia de l’Arbre en La (...)

Horta Nord

Caxton College celebra amb AE-Agró el seu Dia de l’Arbre en La Costera de Puçol

Un centenar d’escolars planten carrasques i roures en este paratge natural municipal custodiat pels ecologistes

dijous 9 de febrer de 2012, per  AE-Agró

Amb motiu de les activitats del Dia de l’Arbre que organitza Caxton College, un centenar d’alumnes d’este col·legi britànic visitaren l’1 i el 2 de febrer La Costera de Puçol amb Acció Ecologista-Agró, organització conservacionista que des de 2011 té la custòdia del territori d’este paratge natural municipal. Els escolars, a més a més de descobrir els secrets de l’Aula Natura de La Costera, van aprendre també com es planta un arbre i inclús es van atrevir a plantar ells mateixos 33 carrasques i roures per a millorar la biodiversitat vegetal d’este paratge natural municipal.

JPEG - 44.4 kB

Dimecres 1 i dijous 2 de febrer, els alumnes de yeard 6 de Caxton College realitzaren una excursió al Paratge Natural Municipal de La Costera de Puçol, amb el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord, per a celebrar el Dia de l’Arbre. L’objectiu de l’activitat era conéixer l’Aula Natura de La Costera, on els 50 alumnes que la visitaren cada dia descobriren la fauna i la flora d’este paratge natural municipal amb jocs infantils basats en els sentits. A més a més d’aprendre amb el tacte, l’olfacte, la vista i l’oïda els secrets naturals de La Costera i la importància que tenen els nostres boscos per a combatre el canvi climàtic i frenar l’erosió i la desertització del nostre territori, els escolars de Caxton College també deprengueren com es planta correctament un arbre en un espai forestal mediterrani com este, on cal fer un bon clot, d’aproximadament 40 centímetres de diàmetre i de profunditat, per a cada plançó.

Amb la lliçó ben apresa, els xiquets finalitzaren la seua visita a este paratge natural municipal,custodiat per AE-Agró, posant el seu granet d’arena per a millorar i conservar la seua biodiversitat vegetal. Els menuts plantaren més de 30 carrasques i roures junt als antics hivernacles de La Costera. Concretament, els escolars aprofitaren per a realitzar la plantació alguns dels vora 200 forats que els ecologistes han fet enguany en la muntanya, amb motiu del projecte de reforestació d’este paratge natural municipal, que desenvolupen amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i que, per exemple, ha permés recuperar el Dia de l’Arbre en esta localitat.

La visita de Caxton College és la segona activitat escolar que organitza en 2012 AE-Agró en La Costera, que encetà l’any amb una jornada educativa en l’Aula Natura amb els xiquets i les xiquetes de l’escola de nadal Chiripiorca. En 2011, més de 400 alumnes dels col·legis públics i de l’institut de Puçol van descobrir també el paratge natural municipal del seu poble gràcies a AE-Agró, que el proper dissabte 25 de febrer celebrarà el Dia de l’Arbust amb una plantació d’alborcers en La Costera.

JPEG - 75 kB
Pam a pam, pintant de verd La Costera.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Els escolars de Puçol descobrixen La Costera amb AE-Agró

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?