Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > AE-Agró es manifesta a Villar de Cañas en contra del cementeri (...)

Nuclear? No, gràcies!!!

AE-Agró es manifesta a Villar de Cañas en contra del cementeri nuclear

Ni el volíem a Zarra ni en cap altre poble. Tanquem Cofrents i totes les demés!!!

dilluns 13 de febrer de 2012, per  AE-Agró

El passat diumenge 12 de febrer, Villar de Cañas (Conca) va albergar una multitudinària manifestació antinuclear per a mostrar el rebuig de la societat a la decisió del Govern central d’instal·lar un Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus radioactius en esta xicoteta localitat manxega. Acció Ecologista-Agró va estar present en esta protesta on es va demanar una vegada més el tancament de les perilloses centrals nuclears espanyoles, sense les quals el MTC no tindria cap sentit, i la seua substitució per fonts d’energia que siguen segures, netes, sostenibles i renovables.

Milers de manifestants de Castella-La Manxa, el País Valencià, Catalunya, Madrid, Castella-Lleó i altres comunitats de l’Estat protagonitzaren una multitudinària manifestació el passat diumenge 12 de febrer a Villar de Cañas (Conca). Este xicotet municipi manxec, condemnat pel Govern central a albergar el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus radioactius de les centrals nuclears espanyoles, va vore com la seua població de només 461 habitants es multiplicava per un dia amb motiu de la protesta, convocada per la Plataforma Contra el Cementeri Nuclear de Conca i que va comptar amb el recolzament de la Coordinadora Estatal Antinuclear (CEAN) i partits polítics com Equo, Esquerra Unida, el Partit Castellà i el PSOE.

Les diferents entitats que constituïxen la plataforma Tanquem Cofrents, que forma part de la CEAN, també recolzaren i participaren en la manifestació, com és el cas d’Acció Ecologista-Agró. Companys dels col·lectius de La Ribera i Marfull, a més a més de representants de la Comissió d’Energia d’AE-Agró, es desplaçaren fins a Villar de Cañas per a dir una vegada més NO a la perillosa energia nuclear, reivindicar la paralització del MTC i exigir el tancament de Cofrents i la resta de centrals nuclears espanyoles.

El nostre company de la Comissió d’Energia, José Juan Sanchis, representant d’AE-Agró en la plataforma Tanquem Cofrents i coordinador de la CEAN, va ser un dels encarregats de llegir el manifest final de la manifestació, on es va denunciar una vegada més la manca de consens social respecte al model energètic estatal i es va exigir que Espanya, com ja han fet altres països europeus com Alemanya, Bèlgica o Suïssa, encete ja el camí de la desnuclearització del seu sistema energètic, clausurant les seues centrals nuclears i recuperant el recolzament institucional a les energies netes, segures i renovables que el nou Govern central ha eliminat.

JPEG - 74.2 kB
Lectura del manifest en contra del cementeri nuclear.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Ciberactua contra el Cementeri Nuclear de Villar de Cañas

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles