Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > Més de 400 xiquets celebren el Dia de l’Arbre Escolar de (...)

Educació Ambiental

Més de 400 xiquets celebren el Dia de l’Arbre Escolar de Sagunt

L’activitat forma part del programa d’educació ambiental de l’Ajuntament que desenvolupa AE-Agró

dimarts 21 de febrer de 2012, per  AE-Agró

Durant els mesos de gener i febrer, més de 400 alumnes d’onze col·legis saguntins han participat en les plantacions organitzades per Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt amb motiu del Dia de l’Arbre Escolar. Esta activitat, que forma part del programa d’educació ambiental municipal, permet conscienciar i sensibilitzar als menuts amb una jornada educativa diferent i divertida, que és possible gràcies a la col·laboració entre AE-Agró, l’Ajuntament i els col·legis de Sagunt.

JPEG - 49.1 kB

Un curs més, els xiquets i les xiquetes de Sagunt han aprés la importància dels arbres, els arbustos i les plantes gràcies a la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre. Des de l’inici de 2012, més de 400 alumnes de cinqué de primària d’onze col·legis diferents de Sagunt han participat en les activitats celebrades amb motiu del Dia de l’Arbre Escolar. Primer, els menuts reben un taller teòric, a càrrec dels nostres companys Sara Aunés i Juan Ruiz, que els permet descobrir la importància que té la vegetació per a combatre el canvi climàtic i frenar l’erosió i la desertització del nostre territori. Una vegada depresa esta lliçó, els xiquets ixen al pati de l’escola o es desplacen fins a algun parc pròxim, on protagonitzen una plantació per a posar el seu granet d’arena en la conservació del planeta.

Enguany, els alumnes han pintat de verd Sagunt i els seus col·legis amb més de 300 llentiscles, arborcers, ginebres i altres arbustos mediterranis i plantes aromàtiques, com per exemple l’espígol, el romaní o el timó. Amb estes plantacions infantils, a més a més de millorar la salut ambiental de la ciutat i de les seues escoles, els menuts han aprés a conservar la natura durant una jornada educativa diferent i divertida. Per això, des d’AE-Agró valorem molt positivament esta activitat que desenvolupen des de fa més d’una dècada i que és possible gràcies al conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Sagunt, que ens permet organitzar també el projecte educatiu Participa en els instituts de la ciutat, els voluntariats mediambientals de la Colla Verda, el Dia de l’Arbre en el riu Palància o desenvolupar la custòdia del territori de la Finca de Penya, en la Marjal d’Almardà-Almenara.

A més a més, des d’AE-Agró volem mostrar el nostre agraïment als professors i als col·legis, especialment en estos temps difícils per a l’ensenyament, per confiar en nosaltres un curs més i també als xiquets i xiquetes, per l’entusiasme amb el qual reben any rere any el Dia de l’Arbre Escolar de Sagunt. Una activitat que pinta de verd els col·legis de Sagunt, però també el cor dels més menuts.

JPEG - 106.2 kB
Pam a pam, pintant de verd Sagunt.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : 1.000 escolars del Camp de Morvedre descobrixen la Marjal dels Moros amb AE-Agró

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?