Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > ADIS i el PQPI de Jardineria protagonitzen una nova plantació en La (...)

Horta Nord

ADIS i el PQPI de Jardineria protagonitzen una nova plantació en La Costera

L’associació de discapacitats i els futurs jardiners de Puçol celebren amb AE-Agró el seu Dia de l’Arbre en este paratge natural municipal

dijous 15 de març de 2012, per  AE-Agró

El passat dijous 8 de març, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà, amb la col·laboració del Pla de Qualificació Professional Inicial de Jardineria (PQPIJ), el Dia de l’Arbre d’ADIS, l’associació de discapacitats de Puçol. L’activitat, que consistí a plantar carrasques, pins i llentiscles, es desenvolupà en La Costera, un paratge natural municipal que està baix la custòdia del territori dels ecologistes i on el PQPIJ ha eliminat plantes exòtiques invasores durant el mes de febrer.

JPEG - 42.3 kB

Trencar amb la rutina i gaudir de la natura és l’objectiu del Dia de l’Arbre d’ADIS, l’associació de discapacitats de Puçol, que any rere any celebra este cita en La Costera, un paratge natural municipal que des de 2011 està baix la custòdia del territori d’Acció Ecologista-Agró. Per aquest motiu, enguany els ecologistes s’han sumat a esta iniciativa, que conjuga natura i integració social, i s’han encarregat de fer els clots en la muntanya on els membres d’ADIS van plantar carrasques, pins i llentiscles el passat dijous 8 de març. A més a més, els alumnes del Pla de Qualificació Inicial de Jardineria (PQPIJ) de l’Ajuntament de Puçol, dirigit a joves que també patixen algun tipus de discapacitat, també participaren en esta plantació, amb la qual es pretén millorar la biodiversitat de la pineda de la Casa dels Directius de La Costera.

Durant tot un matí, els 30 participants en esta activitat, organitzats per parelles formades per un membre d’ADIS i un altre del PQPIJ, pintaren de verd esta pineda, especialment amb carrasques i llentiscles, dos espècies autòctones amb poca presència en esta part de la muntanya. A més a més, també plantaren llentiscles en el Camí de La Costera, ubicat molt prop de la Casa dels Directius i on AE-Agró i el PQPIJ van eliminar espècies exòtiques invasores (àloes, iuques i acàcies) durant el mes de febrer. Precisament, els llentiscles es plantaren en els clots que feren els ecologistes i els futurs jardiners per a traure les arrels de les acàcies.

JPEG - 41.7 kB
Plantant per parelles.

El Dia de l’Arbre d’ADIS és la quarta plantació que organitza AE-Agró en el paratge natural municipal de Puçol des de l’inici de 2011, després de celebrar el Dia de l’Arbre i el Dia de l’Arbust de La Costera i el Dia de l’Arbre de Caxton College. A més a més, els ecologistes, que estrenaren l’any amb la visita de l’escola de nadal Chiripìorca a l’Aula Natura de la muntanya i condicionant els antics hivernacles de La Costera per al seu futur ús com a horts socials, continuen treballant en el Projecte Adopta una Bassa per a la conservació dels amfibis, en la catalogació de la flora del paratge i en l’eliminació de la vegetació exòtica invasora, tant en el Camí de La Costera com en els antics hivernacles, amb la col·laboració del PQPIJ.

Pròximament AE-Agró convocarà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, noves activitats per a millorar i conservar la biodiversitat d’este paratge natural municipal, com per exemple un voluntariat que consistirà a col·locar caixes-niu per a rates penades. Si estàs interessat a participar en este projecte o en qualsevol altre i aportar així el teu granet d’arena a la custòdia del territori de La Costera, posa’t en contacte amb els companys d’AE-Agró Horta Nord telefonant al 691 077 424 o al 679 908 238.

JPEG - 117.9 kB
Els protagonistes del nostre Dia de l’Arbre més especial.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró al·lega al Pla Especial de La Costera de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?