Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > Acció de protesta a Cofrents amb motiu del 26é aniversari de (...)

Tanquem Cofrents

Acció de protesta a Cofrents amb motiu del 26é aniversari de Txernòbil

Els activistes de Tanquem Cofrents van ser retinguts il·legalment per la seguretat privada de la planta atòmica després de l’acció

dijous 26 d'abril de 2012, per  AE-Agró

Este dilluns 23 d’abril, 10 activistes de la plataforma Tanquem Cofrents, que agrupa als principals grups ecologistes així com a altres importants organitzacions de la societat civil valenciana, van realitzar una acció de protesta contra els accidents nuclears i pel tancament de les centrals atòmiques, amb motiu del 26é aniversari de l’accident de Txernòbil, el pitjor de la història, que es complix hui 26 d’abril. L’acció va consistir a desplegar una gran pancarta en les voltants de la central amb el text No otro Chernobil.

JPEG - 25.2 kB

Després de l’acció, i quan ja s’havia arreplegat la pancarta i els activistes estaven muntant en els cotxes per a anar-se’n, van eixir de la central diversos membres del personal de la seguretat privada de la central, que amb actituds molt agressives i amb la presència d’un gos de presa i inclús colpejant els cotxes on els activistes ja s’havien muntat, van impedir la seua marxa, la qual cosa constituïx un delicte de retenció il·legal. Cal ressaltar que tant l’acció de protesta com l’incident descrit van ocórrer en la via pública, fora del recinte de la central, que no va ser invadit en cap moment. Tanquem Cofrents esta inclús estudiant la conveniència de presentar denúncia per estos fets, dels que va ser testimoni una patrulla de la Guàrdia Civil.

Tanquem Cofrents ha volgut recordar la tragèdia que va suposar este accident que ha ocasionat la mort prematura de centenars de milers de persones, i les conseqüències de la qual en forma de morts, malalties, vastes àrees inhabitables... es continuen patint hui en dia. I remarcar també que, com desgraciadament hem sigut testimonis fa poc més d’un any al Japó, no es tracta d’un fet aïllat. De fet, s’han produït 5 accidents molt greus, amb fusió del nucli del reactor al llarg de la curta història de la indústria nuclear: Harrisburg (EUA) en 1979, Txernòbil (Ucraïna) en 1986, i en els reactors 1, 2 i 3 de Fukushima Daichii l’any passat. És a dir, una mitjana d’un cada 11 anys, a més de molts altres accidents greus, amb fugues radioactives, pèrdues de control, incendis... i inclús un de nivell 3 en l’escala INES en la central de Vandellós I (Tarragona) en 1996, que li costà el seu tancament.

És evident per tant que les centrals nuclears suposen un risc intolerable per la seua falta de seguretat, a més de ser cares, produir milers de tones de residus altament radioactius (pràcticament eterns) i reforçar la dependència energètica d’altres països que patix el nostre territori. I sobretot, perquè són absolutament innecessàries i la seua producció es pot substituir fàcilment amb mesures d’estalvi i eficiència energètica i amb energies renovables. Per això, des de Tanquem Cofrents exigim el tancament de Cofrents i la resta de les centrals nuclears.

JPEG - 56.6 kB
Tanquem Cofrents i totes les demés!!!

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Greenpeace, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista-Agró, WWF-València, GECEN, Xúquer Viu, Acció pel Clima, Salvemos Mijares, Joves Verds, Baladre, Intersindical Valenciana, CGT, CAT, Amigos de la Tierra i La Ribera en bici.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró participa en la concentració antinuclear Fukushima Mai Més

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles