Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Clamor popular per l’accessibilitat en el barri de Malilla

València en Bici

Clamor popular per l’accessibilitat en el barri de Malilla

Veïns, discapacitats i ciclistes es concentren per a denunciar la perillositat i la inaccessibilitat de la passarel·la d’Amparo Iturbi

dilluns 30 d’abril de 2012, per  AE-Agró

El passat dijous 26 d’abril, desenes de veïns del Barri de Malilla, així com discapacitats i ciclistes de la ciutat, es van concentrar junt a la passarel·la d’Amparo Iturbi per a exigir a l’Ajuntament de València una solució tècnica que acabe amb este punt negre de la mobilitat urbana del Cap i Cassal. Esta obsoleta i perillosa passarel·la, entre altres moltes deficiències, manca d’una rampa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda i a més a més subjecta cables i catenària ferroviària d’alta tensió.

La vella i desgastada passarel·la d’Amparo Iturbi només és accessible per a persones amb mobilitat total. Suposa un maldecap per als centenars de veïns del Barri de Malilla que l’utilitzen a diari, especialment per als ancians i les persones amb mobilitat reduïda que es desplacen amb cadira de rodes o amb closes, però també per als ciclistes i els carros de la compra. Esta desfasada infraestructura, que creua les vies de l’Estació del Nord, manca de rampa d’accés, no té cap tipus de senyalització, subjecta cables i catenària ferroviària d’alta tensió i quan plou resulta prou complicat creuar-la sense esvarar en els seus escalons de metall. Tanmateix, l’Ajuntament de València continua sense eliminar esta vergonyosa barrera arquitectònica, malgrat les peticions dels veïns i inclús del Síndic de Greuges.

Per a denunciar esta injustícia i demanar solucions tècniques que acaben amb este punt negre de la mobilitat urbana del Cap i Cassal, este dijous els col·lectius veïnals Malilla i 15-Malilla convocaren una concentració junt a la passarel·la d’Amparo Iturbi amb el lema Volem passar. La protesta, que comptà amb el recolzament de València en Bici-Acció Ecologista Agró i COCEMFE, reuní a desenes de veïns, persones amb mobilitat reduïda i ciclistes, a més a més dels representants dels partits polítics de l’oposició de l’Ajuntament de València. Tots ells exigiren a l’alcaldessa Rita Barberá que complisca la Llei i elimine esta barrera arquitectònica ja per a garantir així l’accessibilitat integral i universal de totes les persones en este punt negre de la mobilitat urbana de València.

Des de València en Bici-AE Agró esperem que l’Ajuntament pose prompte fi a este desficaci i que no espere a l’inici de les obres del Parc Central per a solucionar este problema. De la mateixa manera que esperem que algun dia el consistori de la Capital del Túria solucione també les deficiències d’accessibilitat per a vianants i ciclistes que presenta el túnel de Germanies que també salva les vies d’entrada de l’Estació del Nord.

JPEG - 41.1 kB
Volem una solució ja!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Les bicis prenen els ponts del Jardí del Túria

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles