Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Els Caçavelocitats constaten que a la Ronda Nord no es respecta el límit de (...)

València en Bici

Els Caçavelocitats constaten que a la Ronda Nord no es respecta el límit de velocitat

Algun vehicle ha arribat a duplicar la velocitat permesa, circulant a 100 quilòmetres per hora en este bulevar de la ciutat

dimecres 28 de novembre de 2012, per  AE-Agró

Este mes de novembre, València en Bici-Acció Ecologista-Agró ha iniciat una nova companya per a denunciar els excessos de velocitat dels cotxes a la Capital del Túria i la permissivitat de l’Ajuntament del Cap i Cassal amb estes infraccions, que suposen un greu risc per a tots els usuaris de la via pública, entre ells els ciclistes. Amb este objectiu, s’ha creat el grup Caçavelocitats, que va arrancar el seu treball de camp a la Ronda Nord, on es constatà, amb un equip làser de mesurament manual, que la majoria de cotxes supera la velocitat permesa (50 quilòmetres per hora) i inclús algun va arribar a duplicar-la, fregant els 100 quilòmetres per hora.

El passat dissabte 17 de novembre, el grup de Caçavelocitats de València en Bici-Acció Ecologista-Agró estrenà el seu equip làser Bushwell per a mesurar manualment la velocitat dels cotxes que circulen pel Cap i Cassal. Concretament ho van fer a la Ronda Nord, on només 4 dels 77 vehicles que passaren per este bulevard de la ciutat circulaven a la velocitat permesa: 50 quilòmetres per hora. Els altres 73 cotxes, o siga, més del 94% dels vehicles, superaren el límit de velocitat, arribant 6 d’ells a sobrepassar els 90 quilòmetres per hora. I això que el dia era plujós i la calçada estava mullada.

A València en Bici-AE Agró mai hem defensat que els ciclistes circulen per les voreres, sinó que considerem que ho han de fer per la calçada, com la resta de vehicles. Tanmateix, entenem que els usuaris de la bici a la Capital del Túria tinguen por de pedalejar per uns carrers i avingudes poc amables i insegurs, on ni es respecta els límits de velocitat ni hi ha carrils-bici ni infraestructures semblants. Este és el cas concret de la Ronda Nord, on este dissabte celebrarem una marxa ciclista i de vianants per a exigir que es recicle el seu carril-bus en carril-bici i, per descomptat, que es respecte el límit de velocitat i es pacifique el trànsit de tota la ciutat

Perquè, malauradament, els vehicles a motor que sobrepassen els límits de velocitat circulen per tota València i no només per la Ronda Nord. Els seu conductors anònims, que amb el seu incivisme posen en perill la vida de la resta d’usuaris de la via pública, són els culpables d’esta situació, especialment de la por que patixen molts ciclistes i que els fa utilitzar la vorera en lloc de la calçada. Però, també hi ha altres culpables, que tenen noms i cognoms, no ens enganyem, i que són coneguts per tots: l’Ajuntament de València, Rita Barberá i la resta del seu equip de govern, que permeten els excessos de velocitat dels cotxes, els fomenten amb esdeveniments ruïnosos com la Fórmula 1 i no apliquen pràcticament cap de les propostes que reben per a pacificar el trànsit. Això sí, de les campanyes per a multar els ciclistes per circular per les voreres no s’obliden.

Per a corregir esta situació i pacificar el trànsit al Cap i Cassal, el grup de Caçavelocitats de València en Bici continuarà durant els pròxims mesos estudiant la velocitat dels cotxes en diferents punts de la ciutat. Si vols ajudar-nos en esta campanya de denúncia, que ja s’ha estés a altres ciutats com Palma de Mallorca, pots contactar amb nosaltres en el facebook de Caçavelocitats i també en el seu bloc. I si no pots col·laborar directament, però vols ajudar, recorda que també ho pots fer: mou-te per València amb bici i, si ho fas amb el teu cotxe, respecta els límits de velocitat i a la resta d’usuaris de la via pública, especialment als més indefensos: els vianants i els ciclistes.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Aturar els atropells és responsabilitat de tots

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?