Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > La Colla Verda guanya el premi Iniciativa Ambiental d’Onda Cero (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda guanya el premi Iniciativa Ambiental d’Onda Cero Sagunt

Este guardó reconeix el treball dels voluntaris i la cooperació entre l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró

dimarts 4 de desembre de 2012, per  AE-Agró

El passat dimecres 28 de novembre es va celebrar a Cent d’en Berenguer la gala d’entrega dels VII Premis Onda Cero Sagunt, que en esta edició han atorgat a la Colla Verda el guardó a la millor Iniciativa Ambiental de la comarca del Camp de Morvedre. Amb este premi, el tercer que rep el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró des de la seua creació en 2005, Onda Cero Sagunt ha volgut reconéixer el treball dels voluntaris i la cooperació entre el consistori i els ecologistes per a oferir a la ciutadania l’oportunitat de participar en la conservació de la nostra natura.

L’any 2005, l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró posaren en marxa la Colla Verda, un grup de voluntariat ambiental que des de llavors, cada quinze dies aproximadament, convoca activitats en dissabte per a conservar i protegir la natura de la capital del Camp de Morvedre. Gràcies a estos voluntariats, centenars de veïns de Sagunt i de la resta de municipis de la comarca han pogut aportar el seu granet d’arena per a millorar la salut del nostre medi ambient. I també han pogut descobrir i gaudir de paratges com la Muntanya de Romeu, la Marjal d’Almardà-Almenara, la Marjal dels Moros, el riu Palància, la platja del Port de Sagunt... Espais naturals que tenim al costat de casa, però que no sempre són coneguts per tot el món.

Pel treball que han desenvolupat els voluntaris durant els darrers set anys i per l’entesa entre l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró que l’ha fet possible, la setmana passada Onda Cero Sagunt va atorgar a la Colla Verda el premi Iniciativa Ambiental. Amb este guardó, el jurat dels VII premis Onda Cero Sagunt ha volgut reconéixer la importància de la tasca que realitzen els voluntaris, però també posar de relleu que la Colla Verda és un exemple de cooperació entre una institució, l’Ajuntament de Sagunt, i una organització ecologista, AE-Agró, que dona cobertura a l’interés de la ciutadania en ser voluntaris i dedicar part del seu temps al medi ambient.

Des d’AE-Agró, en primer lloc, volem agrair a Onda Cero Sagunt este premi i especialment la difusió que fa de les activitats de la Colla Verda entre tots els seus oients. Esta emissora de ràdio, com la resta de mitjans de comunicació comarcals del Camp de Morvedre, són un element clau en l’èxit de la Colla Verda, ja que transmeten a la seua audiència les nostres convocatòries i els nostres projectes. Per descomptat, donem les gràcies a tots els voluntaris i voluntàries per la seua participació, encara que només haja sigut un dia, en este apassionant projecte que és la Colla Verda. I, com no, també volem agrair a l’Ajuntament de Sagunt la seua aposta i confiança en esta iniciativa conjunta que, pam a pam, ens permet conservar i posar en valor la nostra natura.

Amb el premi Iniciativa Ambiental d’Onda Cero Sagunt, que en 2008 cal recordar va ser per a la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró Camp de Morvedre, són ja tres els guardons que ha rebut la Colla Verda des de la seua creació en 2005, després de ser premiada l’any passat amb l’Amanita Caesarea del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i de rebre en 2010 el reconeixement de l’Associació Cultural Arrels d’Estivella. Si vols unir-te a la Colla Verda i compartir amb nosaltres la felicitat i la satisfacció per estos premis, però especialment la nostra passió per la natura i el medi ambient, recorda que per a apuntar-te només has d’enviar un correu electrònic a colla_verda@yahoo.es o telefonar pel matí al 962 690 854. A més a més, pots proposar-nos futures activitats i projectes.

La següent cita de la Colla Verda serà el pròxim dissabte 15 de desembre, quan visitarem la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya, a la Marjal d’Almardà-Almenara. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda, Premi Amanita Caesarea 2011

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?