Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > Una nova carretera amenaça l’horta d’Alboraia i (...)

Horta Nord

Una nova carretera amenaça l’horta d’Alboraia i Almàssera

La Diputació de València projecta una variant de la CV-311 que travessaria 80 camps d’alt valor ecològic i social

divendres 25 de gener de 2013, per  AE-Agró

Convocats per l’agricultor ecològic Vicent Martí, este dijous 24 de gener, desenes de ciutadans es van concentrar a l’horta d’Alboraia. El seu objectiu era mostrar el rebuig de la societat civil a la nova carretera que la Diputació de València pretén construir entre esta localitat de l’Horta Nord i la veïna Almàssera. Este nou vial, projectat com una variant de la CV-311 al seu pas per Tendetes, afecta directament a 80 camps d’alt valor ecològic i social, motiu pel qual Acció Ecologista-Agró es va sumar a este acte en defensa de l’horta, un patrimoni de tots els valencians que cal protegir pam a pam.

Una vegada més, l’horta torna a estar en perill. I de nou l’amenaça ve per carretera. En un context econòmic de crisi, on les administracions públiques no paren d’aplicar retallades en sanitat, educació, accés a la justícia, solidaritat, transports públics, cooperació... i per descomptat en la conservació de la nostra natura, la Diputació de València pretén malbaratar els diners de tots amb una variant de la CV-311 al seu pas per Tendetes, entre els termes municipals d’Alboraia i Almàssera, en ple cor de l’horta periurbana de la Capital del Túria.

Este nou desficaci es troba en la fase de participació pública del seu estudi d’integració paisatgística i afectaria a 80 camps. Concretament a un espai d’horta protegida pels plans urbanístics d’Alboraia i Almàssera i, a més a més, catalogada com "d’alt valor ecològic i patrimonial" segons el propi Pla d’Acció Territorial de l’Horta de València, que actualment es troba en tramitació.

Amb esta nova carretera, que inclou també un carril-bici, es pretén descongestionar el trànsit en la CV-311, que connecta els pobles d’Alboraia, Almàssera i Meliana amb l’autovia V-21. Tanmateix, hi ha alternatives menys danyoses per a l’horta i la butxaca dels ciutadans que la proposada per la Diputació de València. Per exemple, modificar l’encreuament d’estos vials en Tendetes i senyalitzar-lo correctament o potenciar el transport públic i aplicar polítiques per a pacificar el trànsit.

Per això, per a denunciar esta nova barrabassada contra el territori, este dijous 24 de gener, desenes de ciutadans van visitar la zona afectada. Convocats per l’agricultor ecològic Vicent martí, tot un referent i un símbol de la defensa de l’horta, representants d’Acció Ecologista-Agró, Per l’Horta, els grups de consum i d’altres entitats de la comarca, polítics com Mònica Oltra, el Síndic de la Séquia de Rascanya, destacats membres de la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica com María Dolores Raigón i Josep Luis Porcuna i enginyers de camins de la talla del professor de la Universitat Politècnica José Luis Miralles van mostrar el seu rebuig a esta nova carretera i el seu recolzament als llauradors i veïns afectats. Perquè, com va dir Vicent Martí, "l’horta és nostra i de vostés" i ara hem de treballar tots junts per a aturar esta carretera que posa en perill, una vegada més, la seua supervivència.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : L’Horta Viva Sense Autovia

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?