Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Coordinadora de Dones i la Colla Verda pinten de verd i d’igualtat (...)

Dia de la Dona

La Coordinadora de Dones i la Colla Verda pinten de verd i d’igualtat el delta

Més de 50 voluntàries participen en esta plantació que posa el punt i final a la campanya hivernal de la Colla Verda per a restaurar el delta

dijous 14 de març de 2013, per  AE-Agró

El passat dissabte 9 de març, la Coordinadora d’Associacions de Dones de Sagunt i la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, protagonitzaren una nova plantació al Delta del Palància. Esta reforestació, que posa el punt i final a la campanya hivernal de la Colla Verda per a restaurar el delta, comptà amb la participació de més de 50 voluntàries, que commemoraren el Dia de la Dona Treballadora posant la seua llavor per la igualtat i la natura. Pam a pam, pintaren de verd el Palància amb més de 200 arbustos mediterranis.

Este dissabte, la campanya hivernal de la Colla Verda per a restaurar els valors naturals del Delta del Palància arribà a la seua fi amb una nova reforestació, que va permetre als voluntaris de Sagunt i a la Coordinadora de d’Associacions de Dones de la capital del Camp de Morvedre plantar 200 arbustos mediterranis més al delta. Concretament, les voluntàries pintaren de verd la desembocadura del riu amb margallons, llentiscles, aladerns i baladres.

A més a més, les més de 50 participants en esta activitat plantaren també alguns exemplars d’Aristolochia clematitis, una espècie de flora dunar que es troba en perill d’extinció al nostre territori, segons el Catàleg Valencià d’Espècies de Flora Amenaçada. Fins al passat dissabte, només podíem trobar este endemisme mediterrani en alguna platja de cudols del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca (La Plana Alta, Castelló). Ara, gràcies a l’esforç i el treball de les dones de Sagunt, esta espècie en perill d’extinció té l’oportunitat de consolidar una nova població en la desembocadura del Palància.

JPEG - 58.3 kB
Aristolochia clematitis.

La plantació del passat dissabte també tenia com a objectiu commemorar el Dia de la Dona Treballadora, que oficialment es celebra cada 8 de març. Pam a pam, amb els seu treball i esforç, les participants en este voluntariat van reivindicar la igualtat de gènere en la nostra societat, on les dones encara patixen la discriminació masclista simplement per no ser hòmens. Esperem que esta reforestació servisca per a sembrar i consolidar la llavor de la igualtat i el respecte entre dones, hòmens i també la nostra natura.

Este hivern, a més a més de la plantació realitzada amb la Coordinadora d’Associacions de Dones de Sagunt, la Colla Verda ha convocat tres reforestacions més al delta, amb la participació de La Tenda de Tot el Món i Diversament, i també una jornada de neteja amb el Club Surf Morvedre. Gràcies a esta campanya hivernal de la Colla Verda, este espai natural de Sagunt està prou més net i compta amb 500 arbustos mediterranis més. Sense oblidar, que la col·laboració iniciada amb diferents associacions i entitats de la capital del Camp de Morvedre també ha permés conscienciar a més veïns i veïnes de la importància i el valor ambiental que atresora el Delta del riu Palància.

Esta primavera, la Colla Verda centrarà els seus esforços en la zona humida de la Finca de Penya, a la Marjal d’Almardà-Almenara. Este espai natural és propietat de l’Ajuntament de Sagunt i actualment està baix la custòdia del territori d’AE-Agró. Si ets una associació, club o entitat i vols ajudar-nos a conservar i millorar els valors mediambientals de la Finca de Penya, només has d’enviar un correu electrònic a colla_verda@yahoo.es o telefonar pel matí al 962 690 854. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró celebra el Dia de l’Arbre al Delta del Palància

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?