Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Nova plantació de flora dunar a Puçol

Horta Nord

Nova plantació de flora dunar a Puçol

AE-Agró continua pintant de verd esta platja de l’Horta Nord

dilluns 15 d’abril de 2013, per  AE-Agró

El passat dissabte 13 d’abril, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord convocà una nova plantació de flora dunar a la localitat de Puçol, on els ecologistes desenvolupen des de l’any passat un projecte per a restaurar els valors naturals d’esta platja. L’activitat comptà amb la participació del Club de Pesca Esportiva Puçol i del Club de Submarinisme Trotafons, a més a més de la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i dels Vivers del Saler de l’Ajuntament de València. Gràcies a este projecte d’AE-Agró, esta platja de l’Horta Nord està recuperant pam a pam la seua flora dunar, una vegetació autòctona que minimitza la pèrdua d’arena que històricament ha patit la costa de Puçol.

Després de celebrar el passat mes de març un voluntariat per a ampliar el projecte de restauració de la flora dunar de Puçol, Acció Ecologista-Agró convocà, el passat dissabte 13 d’abril, una nova plantació en esta platja de l’Horta Nord. L’activitat, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, comptà amb la participació delClub de Pesca Esportiva Puçol i del Club de Submarinisme Trotafons i tenia com a objectiu reforçar la vegetació dunar que ja pinta de verd els cinc tancats de flora protegida que hi ha en esta platja.

Pescadors, submarinistes, voluntaris, veïns de la platja i ecologistes plantaren més de 300 plantes de set espècies diferents de flora dunar: borró (Ammophila arenaria), Elymus farctus, lliri de mar (Pancratium maritimum), Sporobolus pungens, cotonet de mar (Otanthus maritimus), passacamins marí (Polygonum maritimum) i mansega marina (Cyperus capitatus). A més a més, els participants en esta convocatòria també plantaren més de 2.500 llavors de corretjola blanca (Calystegia soldanella), Crucianel·la marítima (Crucianella maritima), equinòfora (Echinophora spinosa), lletrera de les dunes (Euphorbia paralias), trèvol femella (Lotus creticus), violer de mar (Malcolmia littorea), alfals marí (Medicago marina) i apegalosa (Ononis natrix). Tant les plantes com les llavors van ser proporcionades pels Vivers del Saler de l’Ajuntament de València.

Amb este projecte per a restaurar la flora dunar de Puçol, que va arrancar en 2012, a més a més d’incrementar la biodiversitat d’esta platja de l’Horta Nord, AE-Agró i l’Ajuntament de Puçol volen minimitzar, amb l’ajuda de la natura, la pèrdua d’arena que històricament ha patit el litoral d’esta localitat. Fins al moment s’ha reintroduït amb èxit el lliri de mar i si les dues plantacions d’enguany tenen èxit, la biodiversitat d’esta platja, formada actualment per una desena d’espècies de flora dunar, es duplicaria fins a arribar a la vintena.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró amplia el projecte de restauració de la flora dunar de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?