Arrel de la web > Comissions > Energia > Un nou model energètic és possible i necessari

Comissió d’Energia

Un nou model energètic és possible i necessari

AE-Agró s’adhereix a la plataforma estatal en defensa de les energies renovables

divendres 24 de maig de 2013, per  AE-Agró

Este mes de maig s’ha presentat al País Valencià la Plataforma per un Nou Model Energètic, una entesa que agrupa a organitzacions ecologistes, sindicats, empreses, partits polítics i ciutadans de tot l’Estat espanyol que aspirem a construir una nova cultura energètica, basada en l’estalvi, l’eficiència, les energies renovables i la sobirania. Si vols, tu també pots sumar-te a títol personal a la plataforma i recolzar la nostra lluita per un nou model energètic que respecte a les persones, el territori i la natura.

El passat dimecres 8 de maig, la Plataforma per un Nou Model Energètic es va presentar al País Valencià organitzant una jornada sobre crisi i energia en el Campus de Burjassot de la Universitat de València. Durant esta cita, que va comptar amb la participació d’un ampli ventall d’experts en el sector energètic, s’abordà la necessitat de canviar l’actual model per un altre més respectuós amb el medi ambient i capaç de satisfer les necessitats humanes. Perquè, com es va exposar durant la jornada, l’actual crisi financera és només la punta de l’iceberg d’una crisi més profunda, que té a veure amb l’encariment dels recursos i amb un model social i econòmic que transgredeix els límits ambientals i ecològics del planeta, i que no garanteix la igualtat en l’accés a serveis bàsics, com per exemple l’energia.

Després d’esta primera convocatòria al País Valencià, el dijous 16 de maig la Plataforma per un Nou Model Energètic va estrenar en el Centre Excursionista de València el documental "#Oligopoly2. L’imperi elèctric contra tots". Este documental, dirigit per Alba del Campo i que es va estrenar alhora en diferents ciutats espanyoles i europees, és una seqüela de l’aclamat programa de Salvados sobre el sector energètic espanyol, i té com a objectiu generar debat i diàleg social sobre l’actual model energètic.

A "#Oligopoly2. L’imperi elèctric contra tots" la Plataforma per un Nou Model Energètic entrevista l’expresident de Red Eléctrica, Jorge Fabra, i l’empresari fotovoltaic Jorge Morales, que ja van participar en el programa de Salvados de Jordi Évole. També s’incorporen noves veus d’experts del sector elèctric i de representants d’organitzacions socials, com ara Javier García Breva, Paco Castejón, Mario Sánchez Herrero, Cote Romero, Santiago Carcar, Ana Echenique, José Vicente Barcia i Raquel Montón.

A més a més d’estes dos activitats, cal destacar que Acció Ecologista-Agró, que s’ha sumat este mes a la plataforma, també ha aportat ja el seu granet d’arena per a la construcció del nou model energètic. El passat dimarts 21 de maig, vam dedicar el nostre espai radiofònic en el programa Lliure Directe de Ràdio Klara a la revolució energètica que tots estem esperant, però que el Govern central i el lobby de les grans empreses elèctriques s’encaboten a aturar. Eixe dia el nostre company Marcos Pla, coordinador del nostre espai radiofònic, va entrevistar a José Albelda (Greenpeace), Rodrigo Izurzun (Ecologistas en Acción) i José Juan Sanchis (AE-Agró). Estos tres expertes en energia van explicar que una nova cultura energètica, basada en l’estalvi, l’eficiència, les energies renovables i la sobirania, ja és possible. I, a més a més, van fer una crida a la ciutadania perquè s’unisquen a la plataforma, perquè ha arribat l’hora de reapropiar-nos del nostre futur energètic.

La pròxima cita de la Plataforma per un Nou Model Energètic serà a la Fira Alternativa de València, on es celebrarà un taller per a explicar el rebut de la llum i saber què paguem exactament, com ho fem i a qui van a parar els nostres diners. Però, si vols començar abans la revolució energètica, pots apuntar-te a la plataforma i aportar des de ja el teu granet d’arena. Pam a pam i dia a dia, entre tots construirem un nou model energètic respectuós amb la natura i capaç de satisfer les necessitats de la humanitat.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Plataforma per un Nou Model Energètic

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?