Arrel de la web > Comissions > Energia > La Plataforma per un Nou Model Energètic denuncia el matrimoni entre (...)

Comissió d’Energia

La Plataforma per un Nou Model Energètic denuncia el matrimoni entre polítics i elèctriques

La Fiscalia Especial Contra la Corrupció haurà de determinar si existix delicte de tràfic d’influències i/o prevaricació

divendres 7 de juny de 2013, per  AE-Agró

La Plataforma Per un Nou Model Energètic, amb el suport de més de 50.000 firmes, presentà el passat dimecres 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, una denúncia davant de la Fiscalia Especial Contra la Corrupció. L’objectiu d’esta denúncia és que la Fiscalia determine si els vincles entre polítics i grans empreses elèctriques han derivat en tràfic d’influències i/o prevaricació.

Des de 2007 més de 40 polítics han engrossit les files de les grans companyies elèctriques. 6 anys després, els consumidors espanyols paguem la tercera electricitat més cara de la Unió Europea, mentre el marge de beneficis de les elèctriques espanyoles duplica el de la mitjana europea.

Davant de la possible existència de delictes de prevaricació i tràfic d’influències, la Plataforma Per un Nou Model Energètic, a la qual es va sumar Acció Ecologista-Agró el passat mes de maig, ha decidit presentar una petició a la Fiscalia Anticorrupció, perquè s’investigue si els flagrants interessos de les 5 grans elèctriques espanyoles van en detriment dels consumidors i actuen com a element determinant en el reiterat boicot a les energies renovables.

Hores després de fer públic l’informe que reunix les evidències que insten al començament d’una investigació formal per part de la Fiscalia, més de 50.000 membres d’Avaaz han recolzat la iniciativa, aportant en alguns casos el seu DNI perquè el seu nom conste en la denúncia original. S’esperen superar les 100.000 adhesions durant els pròxims dies.

És la primera vegada que la ciutadania s’atrevix a posar en escac a les grans elèctriques, esperem que la Fiscalia tinga en consideració les dades aportades i es decidisquen a actuar.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Prou de "Polítics Giratoris"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?