Arrel de la web > Notícies > AE-Agró celebra el seu primer campament d’estiu

Pam a pam

AE-Agró celebra el seu primer campament d’estiu

Una desena de xiquets aprenen a estimar i defensar cada pam de la nostra natura

dimecres 3 de juliol de 2013, per  AE-Agró

Del 22 al 25 de juny Acció Ecologista-Agró ha organitzat, amb la col·laboració d’Actio Actividades Educativas i Kyrios Educación, el seu primer campament d’estiu. Esta emocionant aventura, que ha comptat amb la participació d’una desena de xiquets i xiquetes, ha tingut lloc en el Centre d’Educació Ambiental Actio, ubicat a la màgica localitat valenciana d’Alborache (Foia de Bunyol), on els menuts "agrons" han aprés a estimar i defensar cada pam de la nostra natura.

Durant quatre apassionants dies, els xiquets i les xiquetes que han participat en el primer campament d’estiu d’Acció Ecologista-Agró han descobert els immensos valors ambientals que conserva el nostre territori, així com les amenaces que patix la nostra natura. I ho han fet amb divertits jocs, dinàmiques, excursions, visites, entrevistes i moltes més sorpreses, que a més a més els han permés conéixer el treball d’AE-Agró en defensa del medi ambient.

El campament, que ha comptat amb la col·laboració d’Actio Actividades Educativas i Kyrios Educación, va arrancar el dissabte 22 de juny amb una jornada molt intensa en el Centre d’Educació Ambiental Actio (Alborache, Foia de Bunyol). Durant el primer dia, els xicotets "agrons" van conéixer els seus companys d’aventura, van descobrir alguns dels secrets del nostre medi ambient i van elaborar una pancarta amb el lema d’AE-Agró: Pam a pam, dia a dia, en defensa de la nostra natura!!!

El segon dia, el campament d’estiu d’AE-Agró va rebre la visita dels companys del Grup d’Anellament l’Horta de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), que porten més d’una dècada estudiant les aus de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell. Amb Ximo Galarza i la resta d’anelladors de l’SVO, els xicotets agrons van descobrir la màgia i la bellesa de les aus, i inclús van tindre l’oportunitat de viure en primera persona l’inoblidable experiència de retornar els ocells anellats al seu medi natural.

Al dia següent, els encarregats de sorprendre els xiquets i xiquetes del nostre campament d’estiu van ser Enric Amer (AE-Agró Camp de Morvedre) i Enrique Tendero (València en Bici-AE Agró). Enric Amer va ensenyar als xicotets agrons com descobrir els ullals d’un riu amb les seues pròpies mans i els va contar el treball de defensa, estudi i conservació de la natura que AE-Agró desenvolupa des de fa més de dues dècades a la Marjal d’Almenara. Enrique Tendero aprofità la seua visita per a explicar als menuts els beneficis de la bici, la nostra amiga de dos rodes que tants avantatges té per a la nostra natura, la mobilitat urbana, la nostra salut... A més a més d’estes dues visites tan especials, el tercer dia del campament els xiquets i les xiquetes van fer una neteja simbòlica de fem i van gaudir d’un espectacular bany en la Cueva de las Palomas.

Finalment, el darrer dia els xicotets agrons es van acomiadar del campament d’estiu d’AE-Agró amb la seua primera acció en defensa de la natura. Davant de la sobreexplotació agrícola del Paratge Natural de la Cueva Turche de Bunyol, que per exemple ha provocat que desaparega la seua espectacular cascada, els menuts i les menudes del nostre campament van entrar en acció. Primer, consensuaren un lema. A continuació el plasmaren en una pancarta i després els monitors del campament la van penjar en el lloc on hauria de brollar la cascada de la Cueva Turche. Gràcies a esta acció simbòlica, festiva i pacífica protagonitzada pels nostres xicotets agrons, els agricultors de la zona ja saben que abans de robar l’aigua han de pensar en els peixos.

Des d’AE-Agró volem agrair als xicotets agrons els meravellosos moments que ens han regalat durant els quatre dies del campament i especialment la confiança dels seus pares i de les seues mares. A més a més, volem agrair a tot l’equip de monitors el seu treball i també la col·laboració de tota la gent que ha fet possible esta emocionant aventura educativa, que ha permés als xicotets agrons aprendre a estimar i defensar cada pam de la nostra natura. El pròxim any esperem repetir l’experiència i comptar de nou amb la participació de tots vosaltres!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Festa per a tota la família a la Font de Quart

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?