Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2013 > El Projecte Emys participa en la conservació de la tortuga d’estany (...)

Voluntariat Ambiental

El Projecte Emys participa en la conservació de la tortuga d’estany en la Comunitat de Madrid

AE-Agró i GREFA firmen un conveni per a afavorir la recuperació de les Emys orbicularis

dimecres 10 de juliol de 2013, per  AE-Agró

El passat mes d’abril, Acció Ecologista-Agró i el Grup de Rehabilitació de la Fauna Autòctona i el seu Hàbitat (GREFA) van signar un conveni de col·laboració per a afavorir la recuperació de la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) en la Comunitat de Madrid. Fruit d’este acord, AE-Agró ha cedit cinc radiotransmissors del Projecte Emys perquè GREFA monitoritze els moviments de tortugues d’estany reintroduïdes en zones humides madrilenyes. Gràcies a les dades que aportarà el seguiment amb radiotransmissors s’espera localitzar i protegir les zones de cria de les Emys orbicularis, una espècie que en la Comunitat de Madrid es troba en perill d’extinció.

Este estiu cincs tortugues d’estany europees (Emys orbicularis) naden per les zones humides de la Comunitat Autònoma de Madrid equipades amb radiotransmissors del Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró. Es tracta d’exemplars alliberats pel Grup de Rehabilitació de la Fauna Autòctona i el seu Hàbitat (GREFA), associació amb la qual Acció Ecologista-Agró ha firmat un conveni per a col·laborar en la conservació de la tortuga d’estany europea en la Comunitat de Madrid, on esta espècie es troba catalogada en perill d’extinció.

Els individus monitoritzats s’han amollat en ecosistemes aquàtics com el Parc Regional de la Conca Alta del Manzanares (Colmenar Viejo, Madrid), on el divendres 28 de juny GREFA va reintroduir 15 Emys orbicularis amb la col·laboració de l’Associació Herpetològica Espanyola i la Conselleria de Medi Ambient i Ordenació del Territori de la Comunitat de Madrid.

Estes 15 tortugues d’estany procedien del Centre de Recuperació i Hospital de Fauna Silvestre de GREFA, ubicat en la localitat de Majadahonda, i un dels exemplars alliberats anava equipat amb un dels cinc radiotransmissors cedits pel Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró. Gràcies a les dades que s’obtinguen amb el ràdio-seguiment de les Emys orbicularis en les zones humides de Madrid, s’espera detectar i protegir les zones de cria de les tortugues d’estany. A més a més, també es pretén esbrinar altres dades valuoses per a la conservació d’esta espècie amenaçada, com per exemple els llocs on es refugien dels climes extrems durant el període d’estivació i el d’hivernació.

Abans de viatjar a Madrid, els cinc radiotransmissors del Projecte Emys cedits a GREFA van ser utilitzats pels voluntaris d’AE-Agró per a monitoritzar els moviments de les tortugues d’estany europees en el Parc Natural de l’Albufera de València. Concretament en l’àrea de reserva del Tancat de la Pipa, on AE-Agró ha aconseguit reintroduir amb èxit esta espècie amenaçada. Esperem que els companys de GREFA tinguen la mateixa sort.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys participa en el Simposi Internacional sobre Conservació de Tortugues d’Aigua

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?