Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > La flora dunar de Puçol viatja al campament de Greenpeace

Horta Nord

La flora dunar de Puçol viatja al campament de Greenpeace

AE-Agró explica als futurs defensors del planeta la importància de la vegetació autòctona de les platges

dilluns 29 de juliol de 2013, per  AE-Agró

El passat dimarts 16 de juliol, els companys del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord van visitar el campament infantil de Greenpeace, que un any més es celebra en el Centre d’Educació Ambiental Actio (Alborache, València). L’objectiu de la visita era explicar als futurs defensors del planeta el projecte de restauració de flora dunar que AE-Agró desenvolupa a la platja de Puçol (Horta Nord, València) des de 2012. Gràcies a esta iniciativa, els 19 menuts que participen en el campament de Greenpeace van descobrir la importància que té la vegetació autòctona per a conservar les nostres platges i minimitzar l’erosió del litoral.

Per quart any consecutiu, Acció Ecologista-Agró ha visitat el campament infantil de Greenpeace per a explicar als futurs defensors del planeta el treball de conservació de la natura i del territori que realitza la nostra organització pam a pam. Enguany, el projecte que han descobert els menuts del campament de Greenpeace ha sigut la restauració de la vegetació dunar de Puçol (Horta Nord, València), un repte que arrancà en 2012 amb dos objectius: recuperar la flora autòctona d’esta platja i minimitzar la pèrdua d’arena que històricament patix este racó del litoral valencià.

Com van aprendre els menuts defensors del planeta, una platja sense vegetació està indefensa davant de l’erosió de la mar i del vent. Per això, per a evitar la pèrdua constant d’arena, AE-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol iniciaren l’any passat la restauració de la flora dunar en la zona nord d’esta platja, ubicada junt a la Marjal dels Moros.

Fins al moment s’han realitzat tres plantacions i diferents activitats, que han comptat amb la participació de 100 voluntaris i la col·laboració del Club de Busseig Trotafons, el Club de Pesca Esportiva Puçol, el Pla de Qualificació Professional Inicial de Jardineria de Puçol, els Vivers del Saler de l’Ajuntament de València i la Fundación Biodiversidad.

Gràcies a l’esforç conjunt de totes estes associacions, entitats, institucions i voluntaris, en només un any la platja de Puçol ha duplicat la seua biodiversitat i suma ja una vintena d’espècies de flora dunar, com per exemple l’Elymus farctus, l’Sporobolus pungens, el cotonet de mar (Otanthus maritimus), el passacamins marí (Polygonum maritimum), el trèvol femella (Lotus creticus), el violer de mar (Malcolmia littorea), l’apegalosa (Ononis natrix) o el lliri de mar (Pancratium maritimum), que actualment es troba en plena època de floració.

Finalitzada la xerrada sobre la flora dunar de Puçol, els xiquets del campament infantil de Greenpeace i els companys d’AE-Agró Horta Nord van protagonitzar una plantació en el Charco Azul d’Alborache (La Foia de Bunyol, València). Concretament, els menuts defensors del planeta van plantar en este màgic paratge del Barranc del Comte una carrasca i tres lliris grocs com a cloenda a la visita dels nostres companys d’AE-Agró Horta Nord.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Pipa visita el campament infantil de Greenpeace

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?