Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > AE-Agró celebra una visita botànica a La Costera de Puçol

Horta Nord

AE-Agró celebra una visita botànica a La Costera de Puçol

Una vintena de veïns de l’Horta Nord descobrixen la flora mediterrània d’este paratge natural municipal de la Serra Calderona

dimarts 29 d'octubre de 2013, per  AE-Agró

El passat dissabte 26 d’octubre, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitzà una visita botànica a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que custodien els ecologistes des de 2011. L’activitat, que comptà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i la participació d’una vintena de veïns de l’Horta Nord, va consistir a recórrer el sender educatiu de La Costera, un itinerari que permet al visitant descobrir les espècies de flora mediterrània més representatives d’este racó de la Serra Calderona.

Després de revisar en setembre les caixes-niu de La Costera, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord convocà, el passat dissabte 26 d’octubre, una nova activitat en el paratge natural municipal de Puçol, l’únic de tot el País Valencià que es gestiona amb la fórmula de la custòdia del territori. AE-Agró, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va obrir les portes de La Costera per a celebrar una jornada botànica en este paratge natural municipal i donar a conéixer les principals espècies de flora mediterrània que podem trobar en esta xicoteta muntanya de la Serra Calderona.

L’activitat, que va comptar amb la participació d’una vintena de veïns de Puçol i altres pobles de l’Horta Nord, arrancà amb una visita guiada pel sender educatiu de La Costera. Este itinerari, dissenyat enguany per AE-Agró, acosta el visitant a la flora de la muntanya i li permet descobrir durant un breu passeig els usos tradicionals, els secrets botànics i curioses anècdotes sobre les espècies mediterrànies més representatives de La Costera. Concretament consta d’onze arbres, arbustos i plantes, que també podem trobar per la resta de la Serra Calderona: la garrofera (Ceratonia siliqua), el margalló (Chamaerops humilis), la petorrera (Erica multiflora), el càdec (Juniperus oxycedrus), el ginestó valencià (Osyris lanceolata), el pi blanc (Pinus halepensis), el coscoll (Quercus coccifera), l’aladern (Rhamnus alaternus), l’arítjol (Smilax aspera) i l’espart (Stipa tenacissima).

La visita del passat dissabte al sender educatiu de La Costera va comptar amb la presència com a guies dels biòlegs d’AE-Agró Víctor Navarro, que actualment treballa en l’inventari de flora del paratge natural municipal de Puçol, i Alicia Moreno, que va explicar la metodologia per a recol·lectar i plantar les llavors de les diferents espècies botàniques que formen part de l’itinerari.

Quan finalitzà el recorregut pel sender educatiu de La Costera, els més menuts van gaudir amb els jocs lúdics de l’Aula Natura d’este paratge natural municipal. I els més majors van visitar, a l’Aula Multiusos de la muntanya, l’exposició fotogràfica "Els Artròpodes de La Costera", una col·lecció d’instantànies del nostre company Rafa Pardo que mostra els insectes i els aràcnids del paratge amb un tamany i uns detalls mai no vistos abans.

La visita botànica a La Costera va concloure amb un regal per a cada participant: una xicoteta carrasca (Quercus ilex). Des d’AE-Agró esperem que els veïns de Puçol i la resta de l’Horta Nord que van assistir a esta activitat tornen amb les seues carrasques el pròxim any, amb motiu del Dia de l’Arbre o del Dia de l’Arbust, i ens ajuden a continuar pintant de verd el paratge natural municipal de Puçol, un racó de la Serra Calderona on els ecologistes treballem pam a pam per a conservar i incrementar la seua biodiversitat.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Mussols de l’SVO arriba a La Costera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles