Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2013 > Finalitza el Projecte Emys 2013 amb el primer cens de tortugues del (...)

Voluntariat Ambiental

Finalitza el Projecte Emys 2013 amb el primer cens de tortugues del Carraixet

Els voluntaris d’AE-Agró localitzen 5 Mauremys leprosa en l’ullal del Pont Sec

dijous 7 de novembre de 2013, per  AE-Agró

Del 15 al 21 d’octubre, el Projecte Emys 2013 es va traslladar a la xicoteta zona humida del Pont Sec per a estudiar la població de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) que, el passat mes de juliol, Acció Ecologista-Agró va descobrir en este ullal del Barranc del Carraixet (Horta Nord, València). Gràcies a l’esforç i a la dedicació dels voluntaris del Projecte Emys, ja sabem que en este racó del Carraixet hi ha una població de com a mínim cinc exemplars de Mauremys leprosa, una espècie autòctona que fins al darrer estiu es desconeixia que habitara en el Pont Sec.

Després de censar les poblacions de tortugues del Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València), la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València), la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya (Marjal d’Almenara) i el riu Canyoles al seu pas per Moixent (La Costera, València), el Projecte Emys 2013 d’Acció Ecologista-Agró es va traslladar a finals d’octubre al Pont Sec del Barranc del Carraixet (Horta Nord, València), per a posar el punt i final a esta nova i exitosa temporada de seguiment i conservació de tortugues autòctones.

Del 15 al 21 d’octubre, una quinzena de voluntaris participà en el cens de la població de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) que habita en el Pont Sec i que va ser descoberta per AE-Agró el passat mes de juliol, gràcies a la col·laboració de diferents col·lectius de la comarca de l’Horta Nord: la Colla Ecologista de Massarrojos, el Col·lectiu Cultural Bòbila d’Alfara del Patriarca i l’Associació Cultural Macarella de Bonrepòs i Mirambell.

JPEG - 46.7 kB
Invasora tortuga de florida.

Durant el seguiment de la tardor, els voluntaris del Projecte Emys van localitzar tres exemplars de Mauremys leprosa (dos recaptures i una nova captura) en este racó del Barranc del Carraixet, ubicat entre els termes municipals de Foios i Moncada. Així que, per ara, ja tenim constància de la presència de cinc tortugues d’aigua ibèriques en el xicotet ullal del Pont Sec, on a més a més, el passat mes de juliol, els voluntaris d’AE-Agró van retirar un exemplar de tortuga de florida (Trachemys scripta), una espècie exòtica i invasora que amenaça la supervivència de les nostres tortugues autòctones.

Amb el cens del Pont Sec el Projecte Emys arreplega els mornells fins la pròxima primavera, quan AE-Agró tornarà a llançar este voluntariat ambiental, el més important que es realitza al País Valencià per a conservar pam a pam les nostres tortugues autòctones. Des d’AE-Agró volem agrair a tots els voluntaris i a totes les voluntàries la seua participació en el Projecte Emys, ja que sense el vostre esforç i el vostre treball no seria possible portar endavant esta iniciativa. També volem agrair el suport del LIFE-Trachemys de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient. El pròxim any, el Projecte Emys celebrarà la seua cinquena edició i esperem poder comptar de nou amb la col·laboració de tots vosaltres. Vos esperem. Perquè les nostres tortugues autòctones et necessiten!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys, premi a la millor iniciativa de seguiment i recuperació d’espècies

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?