Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > AE-Agró demanda que AGC instal·le filtres contra la contaminació

Camp de Morvedre

AE-Agró demanda que AGC instal·le filtres contra la contaminació

L’empresa deuria haver-los instal·lat abans de la finalització de 2012

divendres 8 de novembre de 2013, per  AE-Agró

Des del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre hem vingut observant la contaminació que emet la xemeneia d’AGC (empresa de fabricació de vidres per a cotxes) i que, amb vent del sud, arriba fins i tot al nucli urbà del Port de Sagunt. Concretament a la zona de l’avinguda Maestrat, La Forja i inclús al barri de Baladre. Esta contaminació es traduïx en un fum negrós que irrita els ulls i que provoca males olors, a més a més d’originar protestes entre els veïns afectats.

En el decret de febrer 2008 pel qual se li concedix l’Autorització Ambiental a AGC, esta empresa de fabricació de vidres per a cotxes i radicada a Sagunt (Camp de Morvedre, València) es va comprometre a abaixar els nivells de contaminació de partícules del seu forn entre eixa data i 2012. L’any 2009 es fixen els límits de contaminants en la taula següent:

A partir de l’any 2012, amb la instal·lació d’un electro-filtre els límits haurien de ser els següents:

Els descensos en els gasos contaminants arreplegats en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de l’1 de març de 2010 són significatius: en partícules 5 vegades menys, en oxide nitrós menys de la mitat, en seleni 6 vegades menys... Però, pel que respecta a AGC, esta empresa no ha fet res en tot este temps per a contribuir a esta disminució. Ni ha aplicat les mesures correctores en el seu forn ni ha instal·lat els filtres, pel que la contaminació generada per la planta de Sagunt ha continuat igual.

En els últims mesos el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Cam de Morvedre s’ha assabentat de la notícia de la voluntat de l’empresa AGC de realitzar millores per a disminuir la contaminació i la renovació del forn, que ha arribat al final de la seua vida útil. Però, estes millores les vol fer a costa d’una part del salari dels treballadors, proposta que ha conduït a un conflicte laboral amb diversos dies de vaga.

Els treballadors ens han informat que la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha concedit a l’empresa dos anys més de temps, respecte al termini anterior que acabava en 2012, per a dur a terme les millores i mesures correctores previstes en l’Autorització Ambiental. Des d’AE-Agró Camp de Morvedre esperem que AGC no desaprofite l’oportunitat i complisca amb les seues obligacions.

Els treballadors i els veïns en general tenim un interés comú en la continuïtat de l’empresa i en el control de la contaminació, perquè una empresa que no produïsca molèsties als seus veïns i utilitze les millors tècniques disponibles serà més sostenible i tindrà un futur més clar.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La flama de gas de Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?