Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Noticias > No al Macroabocador de Llanera exigeix la destitució de Parra

La Costera

No al Macroabocador de Llanera exigeix la destitució de Parra

La Plataforma promou una moció contra el president del Consorci de Residus de les comarques centrals de València

dilluns 25 de novembre de 2013, per  AE-Agró

Després d’una anàlisi de les actuacions que ha executat Vicente Parra des que presideix el Consorci de Residus de l’àrea de gestió 2 de les zones X, XI i XII (actualment pla zonal V5) no ens queda altra que demanar que els ajuntaments actuen per a forçar la seua destitució. Des de la Plataforma No al Macroabocador de Llanera, que compta entre els seues membres al col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera, considerem que no es pot fer altra cosa amb un càrrec públic que ha mostrat un alt grau d’incapacitat i un més que notable menyspreu per la democràcia i la voluntat popular.

El passat mes de juliol a l’assemblea del Consorci de Residus de l’àrea de gestió 2 de les zones X, XI i XII (actualment pla zonal V5) es van aprovar una sèrie d’acords entre els quals cal destacar el de demanar a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient la paralització del projecte del macroabocador de Llanera en vista de la seua inviabilitat a tots els nivells i que no es contemplara cap altre projecte per a dit emplaçament.

Sorprenentment, el president del Consorci de Residus, el Sr. Vicente Parra Sisternes, en lloc de complir amb el seu manament democràtic ha actuat de totes les formes possibles per a intentar detindre’l i imposar la seua postura personal de preparar un nou projecte de macroabocador a Llanera. A banda de mostrar un greu dèficit democràtic, ha mostrat també una notable mala fe en mostrar un informe jurídic de la Generalitat Valenciana afirmant que este impedia que el projecte de macroabocador fora detingut. La lectura de l’informe demostra que esta afirmació del Sr. Parra és totalment falsa ja que el document (pàgines 6 i 7) expressa que el Consorci pot decidir no fer el macroabocador de Llanera i pagar una indemnització a l’empresa adjudicatària. En altres ocasions ha afirmat a la premsa que en breu s’iniciarien obres a Llanera, quan la veritat és que no té cap permís de les administracions competents per a fer res allà i algunes d’estes administracions han mostrat en públic els seus dubtes respecte a la viabilitat ambiental del projecte de Llanera pels riscos que comporta.

D’altra banda, el Sr. Parra Sisternes ha reconegut de forma tàcita que el projecte inicial és inviable i que cal refer-lo. Un projecte que es va idear i desenvolupar baix la seua responsabilitat i control i que ha generat ja costos al Consorci i per tant a la ciutadania. A més a més este projecte inicial contenia greus deficiències que augmentaven els costos del projecte: Pagaments excessius per cessió de terrenys, despeses publicitàries innecessàries…

De l’anàlisi objectiu d’aquestos fets s’extrau que:

1. El Sr. Vicente Parra Sisternes no respecta el mandat democràtic d’aquells que l’han triat.

2. El Sr. Vicente Parra Sisternes no ha estat capaç de trobar un emplaçament per a les instal·lacions de tractament i abocament de residus que genere confiança ambiental ni acord ciutadà al respecte. Tampoc no ha estat capaç d’oferir un model de gestió adaptat a la realitat actual que a banda de reduir els impactes ambientals genere activitat i riquesa en les nostres comarques.

3. El Sr. Vicente Parra Sisternes ha obrat en contra dels interessos i voluntat dels Consorciats que presideix i s’ha centrat a defendre interessos privats en lloc dels ciutadans. En este sentit volem remarcar els següents fets:

Segons càlculs manifestats per Secopsa en al·legacions presentades, l’adjudicatari entregarà prop de 50 milions d’euros a la societat d’inversió inicialment anomenada “Gains Tax” i actualment “Valenciana de Contrataciones”, a canvi del lloguer de 80 fanecades de terreny i sospitoses assistències en l’obtenció de llicències administratives. Uns diners que es podrien estalviar als ciutadans amb una expropiació dels terrenys que tenen un valor de mercat sensiblement menor.

Ha pressupostat 7,8 milions d’euros en concepte de publicitat, que s’han destinat a patrocinis a mitjans de comunicació i empresses privades. Uns diners que es podrien estalviar ja que els ciutadans no poden triar altre consorci que preste el servei de tractament del seu fem.

Els ajuntaments s’han vist enganyats amb les promeses de major eficiència i s’han trobat amb la realitat d’unes taxes notablement superiors a les anteriors per un servei similar.

4. El Sr. Vicente Parra Sisternes ha mentit en premsa amb l’objectiu de manipular la voluntat ciutadana i la dels membres de l’assemblea del Consorci per tal de canviar els resultats de la votació de juliol.

5. El Sr. Vicente Parra Sisternes va presentar un projecte inicial baix la seua responsabilitat que s’ha mostrat impossible d’aprovar i executar, generant perjudici a ciutadans i el propi consorci que s’han fet càrrec de les despeses generades per les seues errades.

A la vista d’estes actuacions es pot afirmar que ha mostrat un elevat grau d’incompetència i que no té la capacitat de dirigir este Consorci ni de dissenyar un model de gestió dels residus sostenible a tots els nivells.

La Plataforma No al Macroabocador de Llanera està formada per La Garrofera de l’Alcúdia de Crespins, ADENE, ACDEMA, Ecologistes en Acción de La Canal, Acció Ecologista-Agró La Costera, Xúquer Viu, El Penjoll, UGT-PV, CC.OO-PV, Associació de Veïns Sector Nord El Campello i Associació Cultural Annera "La Ñigasa".

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Garrofera lliura el "Premi Joanjo Masó a la Sostenibilitat i el Territori"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?