Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Petroli? No, gràcies!!! > AE-Agró se suma a la campanya ciutadana per a aturar les prospeccions (...)

Petroli? No, gràcies!

AE-Agró se suma a la campanya ciutadana per a aturar les prospeccions petrolíferes

L’organització ecologista al·lega contra este projecte que amenaça la vida marina i sectors estratègics de l’economia valenciana

divendres 31 de gener de 2014, per  AE-Agró

Acció Ecologista-Agró ha presentat esta mateixa setmana les seues al·legacions contra el projecte "Campanya d’Adquisició Sísmica 3D amb els permisos B, G, AM-1 i AM-2 en el Golf de València". Amb estes al·legacions AE-Agró se suma a la campanya ciutadana, impulsada des de les illes Balears per l’Aliança Mar Blava i al País Valencià per les confraries de pescadors, contra les prospeccions petrolíferes que pretén perpetrar a la Mediterrània Capricorn Spain Limited, filial de la petroliera Cairn Energy.

La "campanya d’adquisició sísmica", també anomenats sondejos acústics, que impulsa Cairn Energy per a tractar de detectar formacions geològiques susceptibles d’emmagatzemar hidrocarburs per a la seua posterior explotació, representa una greu amenaça per a la vida marina que, fins i tot, pot condicionar la supervivència de sectors econòmics tan importants per a l’economia valenciana com són la pesca i el turisme.

Les prospeccions petrolíferes que vol realitzar Cairn Energy, a través de la seua filial Capricorn Spain Limited, tindran uns efectes devastadors sobre la fauna que habita a la nostra mar. Bàsicament consistixen a bombardejar la Mediterrània amb explosions acústiques superiors als 250 decibels, un so subaquàtic 100.000 vegades més potent que el d’un avió a reacció o el d’una mascletada. Estes canonades submarines, per exemple, afectaran negativament el sistema d’ecocol·locació (biosonar) dels cetacis, alterant així la seua capacitat d’orientació, alimentació i criança. I no sols afectaran negativament els cetacis, sinó que danyarà a tota la fauna marina en general, motiu pel qual l’activitat pesquera al País Valencià es pot vore greument perjudicada per esta "campanya d’adquisició sísmica".

Com s’ha pogut constatar ja a països com Noruega, Canadà o Argentina, els sondejos acústics comporten una forta disminució de les captures pesqueres durant llargs períodes de temps. I açò és perquè les espècies marines, víctimes d’este tipus de bombardeig acústics indiscriminat, patixen tot tipus d’impactes i de danys irreversibles: pèrdua d’equilibri, desorientació, hemorràgies internes, destrucció de l’oïda interna, descompressió respiratòria, bombolles d’aire en òrgans vitals i en el sistema circulatori, vessaments cerebrals...

A més a més dels peixos, també es voran greument damnificades les espècies d’aus marines, tant pels efectes directes com pels indirectes (pèrdua d’aliment) dels sondejos acústics. L’Estudi d’Impacte Ambiental (EIA) del projecte infravalora les conseqüències negatives que tindrà este bombardeig sonor en les rutes migratòries dels cetacis, però també els danys que ocasionarà en el conjunt de les Zones d’Especial Protecció per a Aus (ZEPA) i en els Llocs d’Interés Comunitari (LIC) del Golf de València i les illes Balears. Especialment sagnants són els casos de la baldriga balear (Puffinus mauretanicus), una au endèmica en perill d’extinció, i el del rorqual comú (Balaenoptera physalus), el segon animal més gran que sobreviu al planeta i també catalogat en perill d’extinció. Ambdues espècies poden tindre els dies contats a la nostra mar gràcies a Cairn Energy.

Signa, ciberactua i manifesta’t!!!

Per a evitar que la Mediterrània es convertisca en un desert marí, en una mar sense vida, sense baldrigues ni rorquals, des d’Acció Ecologista-Agró emplacem a la ciutadania a recolzar les diferents iniciatives que actualment estan en marxa per a aturar les prospeccions petrolíferes. Este mateix dissabte, a partir de les 11:00 hores, hi ha convocada una arreplegada de firmes junt a la Plaça de Bous de València. També es pot ciberactuar fins al 10 de febrer, signant les al·legacions de l’Aliança Mar Blava. I el proper dissabte 22 de febrer, a la ciutat de Castelló, les confraries de pescadors han convocat una manifestació per a mostrar el rebuig massiu de la societat valenciana contra este projecte, un desficaci que amenaça la nostra mar i tots els seus habitants.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Ayuntamiento de Dénia, Acció Ecologista-Agró y Pescadores rechazan las prospecciones petrolíferas en la costa

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?