Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > La Pipa, protagonista del Dia Mundial de les Zones Humides a (...)

Custòdia del Territori

La Pipa, protagonista del Dia Mundial de les Zones Humides a l’Albufera

El nostre tancat rep la visita solidària de centenars de persones i explica com es pot compatibilitzar l’agricultura i la conservació dels aiguamolls

dimecres 5 de febrer de 2014, per  AE-Agró

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides al Parc Natural de l’Albufera de València, el passat cap de setmana el Tancat de la Pipa va organitzar dues jornades de portes obertes. Esta àrea de reserva de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), custodiada per Acció Ecologista-Agrí i SEO/BirdLife, va ser visitada el dissabte pels centenars de participants en la celebració solidària de l’Associació de Vela Llatina "Els Peixcadors" de Catarroja. I el diumenge, la Pipa va obrir de nou les seues portes per a celebrar amb la Fundació Assut una jornada que tenia com a repte mostrar com es pot compatibilitzar l’agricultura i la conservació dels nostres aiguamolls.

Un any més, el Tancat de la Pipa de l’Albufera de València s’ha convertit en el gran protagonista de la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides en este parc natural. Este cap de setmana esta àrea de reserva, propietat de la Confederació Hidrogràfic del Xúquer (CHX) però custodiada per Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife, va rebre la visita de més de 300 persones en només dos dies. La majoria de visitants van passar pel nostre tancat el dissabte, amb motiu de la festa dels aiguamolls organitzada per l’Associació de Vela Llatina "Els Peixcadors" de Catarroja.

Esta jornada, que comptà amb la col·laboració d’AE-Agró, SEO/BirdLife i la confraria de pescadors del Port de Catarroja, tenia caràcter benèfic, ja que cada participant, com a "pagament" per l’activitat, va donar aliments per als més necessitats. Concretament per a Cáritas. A més a més d’oferir una oportunitat a la ciutadania per a demostrar la seua solidaritat, la celebració va permetre els visitants gaudir d’un espectacular passeig amb barca pels canals i el llac de l’Albufera, conéixer les activitats tradicionals del Port de Catarroja i visitar el Tancat de la Pipa, una àrea de reserva on podem imaginar com era este parc natural abans del seu col·lapse ecològic.

El diumenge, la Pipa obrí de nou les seues portes per a continuar amb la celebració de la festa dels aiguamolls. En esta ocasió la convocatòria, organitzada per AE-Agró, SEO/BirdLife i la Fundació Assut, tenia com a objectiu mostrar com es pot compatibilitzar l’agricultura i la conservació de les zones humides. I com esta entesa beneficia tant els llauradors com a la biodiversitat de l’Albufera i a altres sectors com la pesca tradicional o l’ecoturisme.

Grans i menuts van descobrir, amb divertides activitats divulgatives i educatives, com és possible fer compatible el conreu de l’arròs i la conservació de la natura en l’Albufera. Però, també van conéixer els reptes que encara romanen per solucionar en el parc natural, com és el cas de la crema de la palla de l’arròs.

Si vols descobrir estos reptes i també conéixer en què consistix l’entesa entre agricultura i conservació al Parc Natural de l’Albufera, recorda que este divendres tenim una nova cita per a celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides. Concretament, es tracta d’una nova edició dels Capvespres de la Pipa, que comptarà amb la participació de representants dels agricultors de l’Albufera i de les diferents organitzacions que treballem en la conservació de la seua biodiversitat. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Tancat de la Pipa, un nou referent per al turisme de natura

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles