Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Petroli? No, gràcies!!! > AE-Agró denuncia la fragmentació del projecte de les prospeccions (...)

Petroli? No, gràcies!

AE-Agró denuncia la fragmentació del projecte de les prospeccions petrolíferes

La campanya de recerca i explotació d’hidrocarburs es subdivideix en fins a 12 fases per a amagar així els seus impactes globals

divendres 7 de febrer de 2014, per  AE-Agró

Acció Ecologista-Agró, que la setmana passada va presentar les seues al·legacions tècniques contra els sondejos acústics al Golf de València, denuncia que el projecte de Cairn Energy per a la recerca i l’explotació d’hidrocarburs a la Mediterrània s’ha subdividit en 12 fases (4x3), per a ocultar així els seus impactes globals. En primer lloc, s’ha fraccionat territorialment en quatre zones diferents (una al País València, altra a Catalunya i dues més a Balears), on s’avaluen els impactes de manera independent. A més a més, en cada zona es divideix el projecte en altres tres etapes (sondejos acústics, sondejos exploratius i producció d’hidrocarburs), també independents a l’hora d’avaluar els efectes ambientals.

El resultat del la fragmentació del projecte és una visió esbiaixada i parcial dels impactes que tindrà per al medi ambient marí, la pesca i el turisme la campanya que impulsa Cairn Energy, a través de la seua filial Mediterrània Capricorn Spain Limited, per a explotar hidrocarburs a la nostra mar. En lloc de disposar d’un únic Estudi d’Impacte Ambiental (EIA), que done una visió real i global, la campanya, i per tant els seus efectes, es fraccionaran en fins a 12 EIA independents.

Estos documents ni sumen ni avaluen conjuntament els impactes dels sondejos acústics, els sondejos exploratius i la possible producció d’hidrocarburs en les quatre zones on es pretén desenvolupar el projecte: Golf de València, Golf de Lleó (entre les Illes Balears i Girona), la costa de Tarragona (ampliació de Casablanca) i, finalment, el nord de Menorca i el nord-oest de Mallorca junt a tot el sud de l’arxipèlag balear.

Amb esta trampa "formal" s’amaguen els impactes globals de la recerca i l’explotació d’hidrocarburs, facilitant així el vistiplau de les administracions còmplices per a desenvolupar este projecte, que tindrà greus efectes per a la vida marina. A més a més, cal destacar que els quatre EIA de la fase de les prospeccions petrolíferes no tenen en compte les dades reals, com per exemple les conseqüències negatives que han tingut els sondejos acústics en països com Noruega, Canadà i Argentina. Per contra, estos documents estan basats en estudis teòrics, fets a mesura del projecte.

Per estos motius, des d’Acció Ecologista-Agró emplacem a la ciutadania a recolzar les diferents iniciatives que actualment estan en marxa per a aturar les prospeccions petrolíferes. Per exemple, signant les al·legacions populars contra este projecte. Fins al moment, l’Aliança Mar Blava, amb la col·laboració d’AE-Agró i altres entitats, ha aconseguit ja vora 2.000 firmes a València i més de 30.000 a les Illes Balears.

El proper dissabte 22 de febrer, a la ciutat de Castelló, les confraries de pescadors han convocat una manifestació per a mostrar el rebuig massiu de la societat valenciana als sondejos acústics. Des d’AE-Agró convidem a tots els nostres socis i simpatitzants, així com a tots els ciutadans que estimen la natura, a participar en esta manifestació per a defensar pam a pam la nostra mar i els seus habitants.

JPEG - 120.9 kB
L’Aliança Mar Blava a València.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró se suma a la campanya ciutadana per a aturar les prospeccions petrolíferes

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?