Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Besos per a salvar l’amor entre la bici i el tren

València en Bici

Besos per a salvar l’amor entre la bici i el tren

Un centenar de ciclistes celebren "Sant BiciTrin" a l’Estació del Nord de València

dimecres 19 de febrer de 2014, per  AE-Agró

El passat divendres 14 de febrer, diferents col·lectius vinculats a la mobilitat sostenible i al món de la bicicleta, com és el cas de València en Bici-Acció Ecologista Agró, celebraren la festivitat de "Sant BiciTrin" a l’Estació del Nord del Cap i Cassal. Un centenar de ciclistes participaren en esta convocatòria, que va consistir a donar-se besos i abraçades en defensa del Bici+Tren. Perquè l’amor intermodal entre ciclistes i el ferrocarril només té un límit: les retallades i la manca de serveis que ens presta RENFE i que cal combatre pam a pam i bes a bes.

La bicicleta i el tren van nàixer al segle XIX i des de llavors han sigut dos mitjans de transports que s’han amat i complementat perfectament. Tanmateix, RENFE continua encabotada a acabar amb esta parella, la del Bici+Tren, que ens permet viatjar amb una petjada ecològica mínima. Per això, per a denunciar la manca de serveis que presta RENFE als ciclistes i les seues continues retallades pel que respecta a la intermodalitat entre el ferrocarril i la nostra amiga de dos rodes, el passat divendres 14 de febrer València en Bici-Acció Ecologista Agró va celebrar "Sant BiciTrin" a l’Estació del Nord de la capital del Túria.

Esta convocatòria, organitzada conjuntament amb altres entitats vinculades al món de la mobilitat sostenible, va congregar a un centenar de ciclistes que, amb besos i abraçades, van reivindicar l’amor intermodal entre la bici i el tren. Esta modalitat de viatge, a més a més de ser respectuosa amb el territori per no emetre pràcticament gasos d’efecte hivernacle (especialment si la comparem amb l’automòbil privat), és un dret al qual no podem renunciar com a ciutadans. I també és una oportunitat per al desenvolupament econòmic i social a través del ciclo-turisme, una ferramenta oblidada i castigada per RENFE i les seues retallades.

A qui pot pensar que som uns nostàlgics o uns romàntics d’un temps passat, els responem que és precisament tot el contrari: si hi ha futur per als viatges amb bicicleta, este futur va en un tren. És el nostre dret i la nostra obligació és reivindicar, pam a pam i si cal bes a bes, l’amor entre la nostra amiga de dos rodes i el ferrocarril. Perquè volem viatjar sense contaminar i gaudint del paisatge i la natura. Per això, amem i defensem el Bici+Tren!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Sant BiciTrin, un bes col·lectiu per a reivindicar el Bici+Tren

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?