Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda pinta de lila i verd el Palància

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda pinta de lila i verd el Palància

Els grup de voluntariat ambiental de Sagunt celebra el Dia de la Dona amb una nova plantació en l’Assut de Pedres Blaves

dilluns 10 de març de 2014, per  AE-Agró

El passat dissabte 8 de març, la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, va celebrar el Dia de la Dona amb una nova actuació al riu Palància. Concretament, la Colla Verda va pintar de lila i verd l’Assut de Pedres Blaves, un tram urbà del riu on les voluntàries que van participar en el Dia de la Dona van plantar baladres, llentiscles, aladerns, bolquerets, aladerns de fulla estreta i un lliri groc. A més a més, esta jornada de voluntariat ambiental també va servir per a continuar netejant este assut, un tresor del nostre patrimoni històric que el fem oculta a la ciutadania.

Un any més, la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, va commemorar el Dia de la Dona pintant de lila i verd el riu Palància. En 2014 esta convocatòria es va celebrar a l’Assut de Pedres Blaves, un tram urbà del Palància on la Colla Verda treballa este hivern, pam a pam, per a recuperar els seus valors naturals i apropar la ciutadania al riu.

Enguany, el Dia de la Dona va comptar amb la participació de quasi 30 voluntàries que protagonitzaren una nova neteja en la zona de l’assut, on plantaren també 50 arbustos de diferents espècies de flora mediterrània: baladres (Nerium oleander), llentiscles (Pistacia lentiscus), aladerns (Rhamnus alaternus), bolquerets (Crataegus monogyna) i aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia). A més a més, també van plantar un lliri groc (Iris pseudacorus) en un dels racons de Pedres Blaves on podem trobar habitualment aigua. Cada arbust plantat va ser una aposta per la igualtat, una llavor per a homenatjar a totes les dones i reivindicar la lluita pels seus drets.

Amb esta nova actuació, la Colla Verda continua treballant per a posar en valor l’Assut de Pedres Blaves i el seu entorn, on es pretén crear un sender que creue el riu i que permeta els veïns de Sagunt gaudir d’este tresor històric que amaga el llit del Palància. Des d’aproximadament el segle XIII, este assut donava la vida a la capital del Camp de Morvedre, ja que connectava la Séquia Major amb la Séquia de la Vila, que abastia d’aigua la ciutat. Ara, per desgràcia, fruit del desconeixement del nostre propi passat, es troba en una situació d’abandonament, ple de brutícia i enderrocs.

Però, gràcies al treball de la Colla Verda l’assut cada vegada està més net i més verd. Al final de l’hivern, amb la teua col·laboració, esperem recuperar els seus valors naturals i així posar en valor este element patrimonial del riu Palància. Si vols ajudar-nos, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 962 690 854. La pròxima cita de la Colla Verda amb l’Assut de Pedres Blaves serà el darrer dissabte de març. T’esperem eixe dia per a fer realitat el riu que volem. Restaurar Pedres Blaves està a les nostres mans!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda hivernarà al Palància

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?