Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2014 > El Projecte Emys viatja de l’Horta a l’Albufera

Voluntariat Ambiental

El Projecte Emys viatja de l’Horta a l’Albufera

Els voluntaris d’AE-Agró ja treballen en el seguiment de les tortugues autòctones del Tancat de la Pipa

dijous 12 de juny de 2014, per  AE-Agró

Des del passat mes de maig, el Projecte Emys ja ha censat la població de tortugues autòctones que habita als dos espais naturals de l’Horta Nord on Acció Ecologista-Agró desenvolupa este voluntariat: el Pont Sec del Barranc del Carraixet, ubicat entre Moncada i Foios, i la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell. Ara, el treball de camp s’està efectuant al Tancat de la Pipa de l’Albufera de València, on els voluntaris ja tenen els mornells col·locats. A més a més, la Colla Verda de Sagunt (Camp de Morvedre, València) ha construït trampes per al cens de la Marjal d’Almardà-Almenara i s’han amollat exemplars de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) en la Pipa i en el Riu Canyoles, al seu pas per Moixent (La Costera, València).

El passat mes de maig, el Projecte Emys 2014 d’Acció Ecologista-Agró es va estrenar amb el seguiment de la població de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) que habita al Pont Sec del Barranc del Carraixet, un ullal ubicat entre els termes municipals de Foios i Moncada (Horta Nord, València). En esta edició, els voluntaris han aconseguit censar 4 tortugues d’aigua ibèriques en este racó del Carraixet, on l’any passat AE-Agró va descobrir esta xicoteta població de Mauremys leprosa gràcies a la col·laboració de la Colla Ecologista de Massarrojos, el Col·lectiu Cultural Bòbila d’Alfara del Patriarca i l’Associació Cultural Macarella de Bonrepòs i Mirambell. Enguany estes organitzacions també han participat en el seguiment de la població de tortugues del Pont Sec, on esta primavera paga la pena destacar que no s’ha trobat cap tortuga exòtica.

Des del Carraixet, el Projecte Emys es va traslladar a finals de maig a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València), on el voluntariat ha acabat esta mateixa setmana. Concretament l’últim cens es va realitzar el dimecres 11 de juny.

En esta edició no s’ha capturat cap exemplar ni de tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) ni de tortuga d’aigua ibèrica en esta zona humida, on només s’han pogut col·locar dos trampes enguany (en 2014 es van instal·lar quinze).

Després del seu pas pels dos espais naturals de l’Horta Nord on AE-Agró realitza el Projecte Emys, este voluntariat ha viatjat esta mateixa setmana al Parc Natural de l’Albufera de València. Al Tancat de la Pipa, una àrea de reserva propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i custodiada per AE-Agró i SEO/BirdLife, s’han col·locat ja els mornells i este diumenge, 15 de juny, es celebrarà el primer cens. Després, els dies 18 i 21 de juny es completarà el treball de camp amb dos jornades més de voluntariat.

A més a més del seguiment de les diferents poblacions de tortugues autòctones que formen part del Projecte Emys, durant el primer mes d’esta nova edició AE-Agró ha protagonitzat dues soltes de Mauremys leprosa: una en maig al Riu Canyoles, al seu pas per Moixent (La Costera, València), i una altra el 5 de juny al Tancat de la Pipa, on es va commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient amb una activitat per a explicar el treball del Projecte Emys i del LIFE+Albufera.

Els companys del Tancat de la Pipa també van estar el passat cap de setmana a la Fira d’Associacions i Entitats de l’Albufera, on van difondre els objectius i reptes del Projecte Emys, el major voluntariat ambiental que es realitza al País Valencià per a conservar les nostres tortugues autòctones.

Pel que respecta a la Marjal d’Almardà-Almenara, on el Projecte Emys arribarà el pròxim mes de juliol, cal destacar que la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i AE-Agró, va tancar la seua temporada d’activitats amb un taller de construcció de trampes per a tortugues, que este estiu seran utilitzades pel Projecte Emys per a fer el seu seguiment en la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya.

Si vols sumar-te al Projecte Emys, només has de posar-te en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. T’esperem!!! Les nostres tortugues autòctones et necessiten!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Les tortugues del Canyoles en perill?

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?