Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > L’Aplec Ecologista del País Valencià, una cita imprescindible

Pam a pam

L’Aplec Ecologista del País Valencià, una cita imprescindible

Carrícola torna a convertir-se en la capital de l’ecologisme valencià gràcies al treball dels companys de la CEVA i L’Arrel

dimecres 24 de setembre de 2014, per  AE-Agró

El passat cap de setmana es va celebrar a la xicoteta localitat de Carrícola (La Vall d’Albaida, València) el IV Aplec Ecologista del País Valencià, un esdeveniment que des de 2011 impulsen els companys de la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) i la Colla Ecologista L’Arrel d’Ontinyent. En esta edició l’Aplec, que ha tornat a comptar amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, ha sigut de nou tot un èxit, tant per la participació com per l’organització i la qualitat de les ponències i la resta de les activitats celebrades. L’Aplec es confirma així com una cita imprescindible en el calendari ecologista i com un fòrum ideal per al debat, la reflexió i el coneixement de la nostra natura i el nostre territori.

Per quart any consecutiu, Carrícola (La Vall d’Albaida, València) es va convertir el passat cap de setmana en la capital de l’ecologisme valencià. Esta xicoteta localitat de només 90 habitants va acollir entre el 20 i el 21 de setembre als vora 300 participants en el IV Aplec Ecologista del País Valencià, una cita imprescindible que organitzen els companys de la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) i la Colla Ecologista L’Arrel d’Ontinyent. Enguany, els ponents que van intervindre en l’Aplec van ser Beatriz Gascó Verdier, Tom Kucharz i Vicent Torres.

Beatriz Gascó Verdier, representant durant 8 anys del Comité Internacional de Planificació de les ONG per a la Sobirania Alimentària i actualment consultora de GRAIN (prestigiosa organització internacional que treballa donant suport als camperols i a la biodiversitat), va substituir finalment a José Esquinas i va ser l’encarregada d’impartir, dissabte pel matí, la primera ponència de l’Aplec al Centre d’Educació Ambiental L’Ametlla de Palla. Per la vesprada, va arribar el torn de Tom Kucharz, membre de la secretaria confederal d’Ecologistas en Acción-Espanya, que va centrar la seua intervenció en els impactes socials i ambientals del Tractat de Lliure Comerç (TTIP) que actualment negocien la Unió Europea i Estats Units d’Amèrica. Diumenge pel matí, Vicent Torres, expert en mobilitat sostenible i professor de la Universitat Politècnica de València (UPV), posava punt i final a les ponència d’enguany desmuntant els fals mites del Corredor Mediterrani i d’altres grans infraestructures.

A més a més de les ponències, en l’Aplec es van celebrar tres taules redones simultàniament el dissabte per la vesprada amb una destacada presència de membres d’Acció Ecologista-Agró. La taula redona sobre fórmules d’acció davant les agressions ecològiques va comptar amb la participació de Joan Llinares, advocat i actualment president d’AE-Agró, Josevi Alamar, portaveu de Marfull-AE Agró, i Lourdes Tejedor, en representació de Greenpeace. En la taula sobre gestió de residus urbans van intervindre els nostres companys d’AE-Agró Camp de Morvedre i de la Comissió de Residus d’AE-Agró Paco Pinilla, Rebeca Torada i Miquel Aguilar. I en la de les repercussions econòmiques i mediambientals de les prospeccions petrolíferes al Golf de València, Xavi del Senyor, de la plataforma "Petroli No. Columbretes Netes" i els nostres companys Jorge Mateos i Miquel Crespo.

Com en anys anteriors, l’Aplec va comptar també amb moltes més activitats a part de les ponències i les taules redones. Per exemple, un intercanvi de llavors autòctones, un mercat de productes agroecològics, un concert dissabte a la nit, presentació de llibres, micro teatres, una visita a l’eco-depuradora de Carrícola, exposicions, tallers infantils... I, per primera vegada, en esta edició es va fer entrega del premi Ametlla de Palla, que reconeix la trajectòria d’una entitat per la seua defensa i la lluita del territori i que va ser per a Xúquer Viu. Altra novetat d’enguany va ser la celebració d’una fira d’entitats diumenge pel matí, que va comptar amb la presència d’AE-Agró. A més a més, el diumenge la nostra organització també va realitzar un taller de bombes de llavors (Nendo Dango) per als més menuts de l’Aplec.

Des d’AE-Agró felicitem a la CEVA i L’Arrel per la magnífica organització de l’Aplec i per l’èxit de participació. La cita de Carrícola s’ha convertit, gràcies al seu treball, en un esdeveniment imprescindible en el calendari ecologista i en un fòrum ideal per al debat, la reflexió i el coneixement sobre la nostra natura i el nostre territori. A més a més, volem donar l’enhorabona a Xúquer Viu per rebre el primer premi Ametlla de Palla. El pròxim any, esperem retrobar-nos amb tots a Carrícola. Aplut companys!!! Aplec i salut!!!

El IV Aplec Ecologista del País Valencià ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Carrícola, Acció Ecologista-Agró, La Carrasca-Ecologistas en Acción, Avinença, ATTAC-País Valencià, Llavors d’Ací, EINES, Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, Vilaweb, Ontinyent en Bici, La Ribera en Bici, Caixa Ontinyent, Marfull-AE Agró i Greenpeace.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró participa al III Aplec Ecologista del País Valencià

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?