Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda protagonitza una nova plantació de flora dunar als (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda protagonitza una nova plantació de flora dunar als muntanyars d’Almardà

Moltes gràcies a la Falla El Romano per ajudar-nos a continuar pintant de verd esta platja

dimarts 25 de novembre de 2014, per  AE-Agró

El passat dissabte, 22 de novembre, la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, va celebrar la segona activitat de la tardor. Quasi 50 voluntaris, la majoria d’ells membres de l’Associació Cultural Falla El Romano de Sagunt, van pintar de verd la platja d’Almardà amb 600 plantes de diferents espècies de flora dunar autòctona del nostre litoral. La pròxima cita de la Colla Verda serà el proper mes de desembre, quan els voluntaris de Sagunt organitzaran una nova visita a la Finca de Penya, amb l’objectiu de mostrar els tresors naturals de la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. T’esperem!!!

Després de donar la benvinguda a la tardor amb una visita guiada a la Finca de Penya (Marjal d’Almardà-Almenara), el passat dissabte, 22 de novembre, la Colla Verda de Sagunt (Camp de Morvedre, València) convocà la segona activitat del curs 2014-2015, que va consistir a celebrar una nova plantació de flora dunar en els muntanyars d’Almardà. El grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt, que coordina Acció Ecologista-Agró, va pintar de verd esta platja amb 600 plantes autòctones del nostre litoral, que van ser facilitades pel CIEF (Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal) de la Generalitat Valenciana.

Esta convocatòria de la Colla Verda, que va arrancar amb una breu visita a la Casa Penya, va comptar amb la participació de quasi 50 voluntaris de totes les edats, molts d’ells membres de l’Associació Cultural Falla El Romano de Sagunt.

Pam a pam, voluntaris, ecologistes i fallers van treballar de valent per a posar el seu granet d’arena en la conservació de la vegetació dels muntanyars d’Almardà, una flora molt específica que, entre altres serveis ambientals, minimitza la pèrdua de la sorra de la platja quan hi ha temporals, especialment ara, durant la tardor.

Amb este objectiu, conservar i potenciar la vegetació que sobreviu entre la terra i la mar, els participants en l’activitat van plantar borró (Amophilia arenaria) en la primera línia dels muntanyars, per a fixar l’arena, i altres espècies, com per exemple el violer de mar (Malcolmia littorea) o el card marí (Eryngium maritimum), en la part més protegida de les dunes.

La pròxima cita de la Colla Verda serà en el mes de desembre. Concretament el dissabte 13, quan el grup de voluntariat ambiental de Sagunt celebrarà una nova visita a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. Si vols descobrir este meravellós racó del nostre territori, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pel matí al 962 690 854. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda guanya el premi Iniciativa Ambiental d’Onda Cero Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?