Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > AE-Agró reivindica la protecció de la Marjal del Puig amb motiu del Dia (...)

Pam a pam

AE-Agró reivindica la protecció de la Marjal del Puig amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides

Els ecologistes visiten este aiguamoll amenaçat per la rajola per a exigir la seua classificació com a sòl no urbanitzable d’especial protecció

dilluns 9 de febrer de 2015, per  AE-Agró

Amb motiu dels actes commemoratius del Dia Mundial de les Zones Humides, Acció Ecologista-Agró organitzà ahir diumenge, 8 de febrer, una visita a la Marjal del Puig (Horta Nord, València) per a exigir la seua protecció. Este aiguamoll es troba amenaçat actualment pel Programa d’Actuació Integrada (PAI) Els Plans-Golfmar, un projecte impulsat per l’Ajuntament del Puig per a construir un camp de golf, un hotel de luxe i fins a 6.000 habitatges en este zona humida. Tanmateix, com ja van denunciar els ecologistes el mes passat, este PAI no té cap cobertura legal, així que AE-Agró ha sol·licitat a l’equip de govern local la classificació dels terrenys que ocupa esta marjal com a sòl no urbanitzable d’especial protecció.

"Salvem la marjal", en valencià i en xinés, era el lema de la pancarta amb la qual Acció Ecologista-Agró va reórrer ahir diumenge, 8 de febrer, la Marjal del Puig (Horta Nord, València), una zona humida on un inversor britànic afincat a la Xina aspira a desenvolupar el Programa d’Actuació Integrada (PAI) Els Plans-Golfmar.

Este projecte, que impulsa l’Ajuntament del Puig, té com a objectiu construir un camp de golf, un hotel de luxe i fins a 6.000 habitatges en este aiguamoll. Però, com han explicat els portaveus d’AE-Agró, la situació legal d’este PAI és la mateixa que la del PAI Benicàssim-Golf (La Plana Alta, Castelló) i molt pareguda a la del PAI de la Marjal de Massamagrell (Horta Nord, València). I en estos dos precedents el Tribunal Suprem (TS) dictaminà la nul·litat dels plans urbanitzadors.

Per a AE-Agró, el PAI Els Plans-Golfmar manca per complet de cobertura legal, ja que vulnera l’ordenament jurídic estatal pel que respecta a la conservació de les zones humides. Per este motiu, en desembre, l’organització ecologista va exigir a l’Ajuntament del Puig la classificació dels terrenys que ocupa este projecte com a sòl no urbanitzable d’especial protecció.

A més a més, demanen que siguen protegits pel planejament municipal com a Zona d’Interés Natural i Turístic (NUPE), igual que ho està la part sud d’esta marjal i amb la qual connectaria.

Tanmateix, fins al moment AE-Agró no ha rebut cap resposta per part del consistori ni tampoc de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, administració a qui els ecologistes també s’han adreçat per a exigir la protecció d’este aiguamoll.

Davant del silenci de les administracions implicades, AE-Agró ha volgut aprofitar la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides per a reivindicar novament la protecció de la Marjal del Puig i advertir que, en cas contrari, els responsables polítics, si continuen amb la seua actitud urbanitzadora, podrien incórrer en la comissió d’un delicte contra el medi ambient.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró demana que el PHX protegisca totes les zones humides del País Valencià

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles