Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > Acció en defensa de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell

Horta Nord

Acció en defensa de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell

AE-Agró exigix a la Conselleria de Medi Ambient i als ajuntaments de València i Massamagrell que actuen ja per a evitar nous incendis

dilluns 2 de març de 2015, per  AE-Agró

El passat dissabte, 28 de febrer, davant de la passivitat de las administracions responsables de la gestió de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València), Acció Ecologista-Agró va protagonitzar una acció de protesta per a demanar la implicació de les institucions en la conservació d’este aiguamoll, protegit pel Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana. A més a més d’esta acció, esta setmana AE-Agró ha exigit per escrit a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient i als ajuntaments de València i Massamagrell que inicien la restauració ambiental d’esta marjal, arrasada pel foc la setmana passada, i que posen en marxa un Pla de Gestió, especialment de la vegetació, per a evitar nous incendis.

Amb esta acció de protesta, que arriba després de l’enèsim incendi que patix la zona humida protegida de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València), des d’Acció Ecologista-Agró denunciem la reiterada passivitat i inactivitat de les administracions responsable de la conservació d’este aiguamoll: la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient i els ajuntaments de València i Massamagrell.

Des d’AE-Agró exigim a estes administracions públiques que prenguen les mesures necessàries per a evitar nous incendis. Considerem que estes actuacions són imprescindibles per a conservar els valors naturals d’esta marjal i també per la seguretat de les pròpies persones que viuen o treballen en els seus voltants. Cal recordar que junt a este aiguamoll hi ha un nucli de població com és la platja de La Pobla de Farnals i polígons industrials i terciaris, tant en el terme municipal de Massalfassar com en el de Massamagrell. A més a més, l’Autovia V-21 travessa este aiguamoll i els incendis posen en perill els vehicles que circulen per ella.

Com ja va denunciar AE-Agró, la intensitat i gravetat dels incendis, la majoria d’ells provocats, que periòdicament afecten a esta zona humida es deuen a la manca d’un control adequat de la vegetació. Per la qual cosa és urgent que les administracions responsables posen en marxa un Pla de Gestió de la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell, que garantisca la recuperació i manteniment dels seus valors ambientals i evite el greu perill que suposen els incendis en esta zona.

Per això, a més a més de l’acció de protesta del passat dissabte, AE-Agró ha sol·licitat per escrit a les administracions implicades en la gestió de la marjal una reunió urgent per a promoure la redacció i aplicació de l’esmentat Pla de Gestió. En el mateix escrit, els ecologistes han demanat a les tres institucions públiques que procedisquen de manera immediata a la gestió de la vegetació i a la retirada de les escombraries que s’acumulen en este aiguamoll, que a pesar de formar part del Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana patix un vergonyós abandonament institucional.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró reivindica la protecció de la Marjal del Puig amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?