Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Baixa el Palància

Camp de Morvedre

Baixa el Palància

Sobre la crescuda del riu

dimarts 24 de març de 2015, per  AE-Agró

Ha baixat el Riu Palància per les pluges hagudes en la part alta de la conca, a pesar que les pluges a Sagunt (Camp de Morvedre, València) no han sigut especialment intenses. El riu afortunadament no s’ha desbordat. No ha sigut una inundació, sinó un episodi que es repetix cada pocs anys. En el delta del riu cinc persones han hagut de ser rescatades en helicòpter al quedar atrapades entre els dos braços del riu. Per fortuna no hi ha haguts danys personals. En el nucli històric de Sagunt hi ha haguts danys materials: una vintena de cotxes s’han inundat i algun ha sigut arrossegat pel corrent. Una gran grua els ha rescatat.

Allò que ha ocorregut és un avís que ens ha de fer reflexionar a la població i a les autoritats. També és un error de la vigilància i control sobre un riu que sabem és d’avinguda ràpida, per gota freda o barrancada. Algú no ha fet el seu treball. En el delta les casetes, amb animals que els seus amos volien atendre, haurien d’haver desaparegut fa anys i indemnitzant a qui tinga dret. Però, la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient no ho ha fet per desídia i mala fe. És una greu irresponsabilitat de la consellera Isabel Bonig, a qui fem directament responsable. Però, no és menys responsable l’Ajuntament de Sagunt. Primer amb el Sr. Castelló com a alcalde i ara amb el Sr. Muniesa, que no han mogut un dit davant de la Conselleria, del seu mateix partit, per a solucionar d’una vegada este tema. I no serà perquè no ho hem exigit distintes entitats en nombroses ocasions. Han preferit no molestar els seus caps i no entorpir la seua carrera política.

No ens valen les excuses que l’eliminació de casetes i horts està sotmesa a un procés en els jutjats, perquè ja en una ocasió han deixat caure el procés legal (i no sabem si s’ha tornat a reprendre) i, a més, part de les casetes i horts no tenen documents de propietat, per la qual cosa la Conselleria i l’Ajuntament de Sagunt podrien intervindre ja, com ha fet l’ajuntament de Canet (Camp de Morvedre, València). L’excusa final que ens han donat és que no hi ha diners, però sí que pareix que n’hi ha: 300.000 euros entre els ajuntaments i la Generalitat Valenciana per a la passarel·la al costat de la mar en el delta i acabar d’unir els dos passejos marítims. Esta obra, consistent a construir dos xicotets ponts per a vianants en els dos braços del riu, també fa falta, però allò ocorregut estos dies potser ens obligue a replantejar-nos les prioritats i continguts del projecte.

La falsa carretera entre el Port de Sagunt i Canet ha desaparegut davall les aigües i també ací hi ha hagut molta sort que no s’haja portat cap cotxe o vianant dels molts que circulen per ella. Una falsa carretera amb senyals de prohibit el pas, que reproduïm tant en la part de Canet com en la de Sagunt, i que els respectius ajuntaments no sols no les fan respectar (la Llei no sempre es complix), sinó que pretenen ampliar o posar fanals com demanava l’alcalde de Canet (per cert, proposta molt ben acollida per la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, CHX). I ens preguntem qui hi haguera sigut el responsable d’haver ocorregut un accident?

En el nucli històric de Sagunt l’aparcament en el riu està prohibit per la CHX, com indica un cartell a penes visible i que també reproduïm, a pesar de la qual cosa l’Ajuntament ha senyalitzat i preparat els aparcaments. Ara la pregunta que ens fem és qui és el responsable? Els gastos del rescat de les persones i els cotxes hauran sigut quantiosos, qui els pagarà?

En estos anys hi ha hagut dos actuacions en el riu que han demostrat ara la seua rellevància. D’una banda la passarel·la en el baden-pont entre el Port de Sagunt i Canet. Este pont està suportant estos dies un enorme trànsit i de no existir la passarel·la el perill per a vianants i ciclistes seria molt greu. D’altra banda, i molt important, les obres de naturalització del riu. Estes obres han facilitat l’alleugeriment de les aigües i, a l’haver eliminat la major part de casetes, bardisses i horts del delta, també s’ha evitat que més persones hagueren pogut quedar atrapades. Per estes obres hem de felicitar a la CHX, la Diputació de València i els dos ajuntaments. Encara que queden coses per millorar.

Ha arribat el moment que la població de Sagunt es plantege l’exigència de la realització de tres obres imprescindibles. D’una banda suprimir l’aparcament en el llit del riu al seu pas pel nucli històric i el seu trasllat a un altre lloc. Per un altre, eliminar la falsa carretera pel riu entre el Port de Sagunt i Canet, plantejant la conveniència d’adequar el pont entre ambdues poblacions o construir un altre que solucione el trànsit entre elles. En tercer lloc, finalitzar les obres del delta amb la desaparició de les últimes casetes, bardisses i horts. Les tres són solucions complexes, però no podem acceptar l’actuació de les nostres autoritats de deixar que es cometen il·legalitats sense complir amb les seues obligacions, màximament quan es posa en perill vides, mentre miren cap a un altre costat.

Estem, doncs, davant d’unes actuacions de les nostres autoritats autonòmiques i municipals irresponsables i il·legals i la ciutadania no ha de carregar amb les conseqüències d’estes. Exigim que donen explicacions i un calendari per a les obres. Que complisquen amb les seues obligacions i/o dimitisquen.

Acció Ecologista-Agró, Comissions Obreres Camp de Morvedre i Alt Palància, associació de veïns La Victòria i associació de veïns Ciutat Vella.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Sagunt recupera el riu Palància

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?